Frissen Zalából

2021.08.29. 19:08

Ress Tamás a keszthelyi sakkverseny győztese

Ress Tamás sikerét hozta a szombaton lezárult 40. Nemzetközi Sakkverseny – 12. Dr. Hévízi László-emlékverseny a Balaton-parti városban.

Kerkai Attila

Nagy Bálint polgármester (jobbról) az önkormányzat által felajánlott serleget adta át a győztes Ress Tamásnak Fotó: Szekeres

Fotó: Szekeres Peter

Szombaton ért véget a hat ország sakkozóit felvonultató nemzetközi viadal, és az utolsó fordulóra maradt a döntés. A Ress Tamás és a tavalyi győztes, az örmény Gagik Khechumyan partija jelentette a mindent eldöntő találkozót, amelyen döntetlenben egyeztek meg a felek, ami egyben azt is jelentette, hogy Ress Tamás nyeri a viadalt. Tegzes László és Kresz Ádám is döntetlennel zárt, míg Csonka Attila legyőzte Demeter Dorinát.

Nagy Bálint polgármester (jobbról) az önkormányzat által felajánlott
serleget adta át a győztes Ress Tamásnak Fotó: Szekeres

A végeredmény: 1. Ress Tamás (Pénzügyőr) 7,5 pont, 2. Gagik Khechumyan (örmény) 7, 3. Kresz Ádám (Komló) 7, 4. Csonka Attila (Haladás) 6,5, 5. Németh Zoltán (Sportműhely) 6,5, 6. Tegzes László (HÜSI SC) 6,5, 7. Jacsó Ádám (Vasas) 6,5, 8. Borisz Furman (orosz) 6.

Az első nyolc helyezettnek Nagy Bálint, Keszthely város polgármestere adta át a díjakat, köztük az önkormányzat által a győztesnek felajánlott serleget.

 

A viadal végén a fő szervező Szalai István elmondta, hogy 101 sakkozó ült asztalhoz, ami a torna életében az eddigi legnagyobb létszámot is takarta.

– Itt azt hiszem, csak győztesek vannak, ami mindenki számára emlékezetes lehet – mondta Szalai István.

A végeredmény kihirdetése után számos különdíjat is átadtak. Nagy Bálint beszédében külön köszönetet mondott Szalai Istvánnak, aki a kezdetektől szervezi a viadalt. Az idei már a negyvenedik volt a sorban, és a polgármester mindenkinek köszönte, aki részt vett a szervezésben, hogy ez a viadal is öregbíthette Keszthely hírnevét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában