Frissen Zalából

2021.08.09. 19:28

Magyar Kupa: így értékeltek a zalai továbbjutók

A labdarúgó Magyar Kupa 1. fordulóját a hétvégén négy zalai csapat vette sikerrel, kettő pedig búcsúzott. A 2. kört augusz­tus végén rendezik.

Kerkai Attila, Kühne László

A Teskánd harmadik gólját szerző Pergel tör kapura

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Csapataink közül a Szepetnek és a Femat-Csesztreg esett ki, előbbit a Tököl győzte le 2-1-re, utóbbit a Mór igazán gólgazdag meccsen, 7-3-ra. Négyen viszont továbbjutottak.

A Technoroll Teskánd megyei bajnokot és megyei kupagyőztest vert 3-1-re, a nem is oly rég még NB III-as Sárvár személyében. (A teskándi gólszerzők: Bailo, Nagy T., Pergel B). A részletekről Pergel Attila edzőt kérdeztük.

– Az elejétől irányítottunk, s már az első negyedórában is eldönthettük volna a találkozót, hiszen a helyzeteink megvoltak – hallottuk tőle. – A második játékrészben már jöttek a gólok is, és megérdemelten győztünk. Az az igazság, hogy jól is erősítettünk, Nagy Tamást és Simonfalvi Gábort is sikerült megszereznünk.

A két említett játékos nemrég még a ZTE FC-t erősítette, Nagy pedig a legutóbbi szezonban az NB II-es Kaposvárban szerepelt. S hogy miként került Teskándra? Pergel Attila elmondta: „lecsaptak rá”. A védő a ZTE-nél lett utánpótlásedző, a nyáron pedig a Teskánddal edzett két hetet, s meggyőzték, hogy folytassa náluk a pályafutását.

A Teskánd harmadik gólját szerző Pergel tör kapura
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A Zala Megyei Kupa győztese, a Zalaszentgrót VFC 7-0-ra nyert Esztergomban (a szentgróti gólszerzők: Ferencz D. 2, Gájer P. 2, Iberhart, Penczák M., Horváth D.). Ami azért is meglepő, mert ugyancsak megyei I. osztályú csapatról van szó. De lássuk, Jankovics Péter edző miként értékeli a szép sikert.

– Nagyobb ellenállásra számítottunk, de persze nem bánjuk, hogy ilyen simán győztünk – mondta. – Az Esztergomtól a nyáron többen távoztak, és lehetett volna a végeredmény két számjegyű is. A lényeg, hogy nyertünk, méghozzá számunkra szokatlanul hosszú utazás végén. Kicsit más is volt így a hangulat, mindenki egyszerre indult, volt közös ebéd, kicsit profibb körítés. Jól telt a hazaút, és szeretnénk menni még egy kört.

A 2. forduló a hónap végén következik

Az NB III-as FC Nagykanizsa a 89. percben lőtt góllal nyert 3-2-re, és jutott tovább a Somogy megyei I. osztályú Somogysárd SE pályáján. (Gólszerzők: Péntek, Ekker 2).

– A továbbjutással elégedettek lehetünk, a győzelemhez szükséges góljaink jöttek egy kicsit későn – mondta Koller Zoltán vezetőedző. – Kemény volt a játék, a duplázó Ekkert a végén sajnos ki is állították.

A somogyi első osztályban vitézkedő Balatoni Vasas ellen 1-0-s sikerrel (gólszerző: Kőrösi) vívta ki a továbbjutást a zalai élvonalban szereplő Semjénháza SE.

– Rosszul kezdtünk, gyámoltalanok voltunk, majd jött Szakmeiszter János sérülése, amivel a lehetőségeink tovább szűkültek – mondta Kovács Imre edző. – Aztán magunkra találtunk, jól is játszottunk, és a gólunk mellett helyzeteink is voltak. A végére kihajtottuk magunkat, de a védekezésünk eredményre vezetett a balatonkilitiekkel szemben.

Kapcsolódó cikk:

https://www.zaol.hu/sport/helyi-sport/negy-zalai-tovabbjuto-a-labdarugo-mk-ban-5477243/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában