Frissen Zalából

2021.07.14. 20:00

Furcsa volt az idényzárás a ZTK FMVas-nál

A második helyen végzett a tekézők Szuper Ligájában a ZTK FMVas férfi csapata. A zalaiak hosszú ideig kacérkodtak az első hely megszerzésével is, végül egészségügyi okokból nem utaztak el Szegedre a sorsdöntő találkozóra, így a Tisza-partiak kapták a meccspontokat, amivel a bajnoki címet is ők szerezték meg.

Bedő István

Járfás Szilárd biztos pontja volt az együttesnek, aki immár rutinos játékosként segíthet a fiataloknak is Fotó: Pezzetta Umberto

A hajrában történtekről és az indokokról annak idején beszámoltunk. A lényeg: a ZTK azt szerette volna, hogy a bajnokság befejezése is zárt kapuk mellett történjen, de a szövetség engedélyezte a nézők beengedését az utolsó fordulókra. Ezúttal Fehér László edzőt kértük arra, hogy értékelje a szezonjukat.

- Amikor elindul egy bajnokság, általában több csapat szeretne bajnok lenni és mi is így voltunk vele – szögezte Fehér László, a ZTK-FMVas edzője. – A bajnokság megkezdése előtt a vezetés az első három hely valamelyikét jelölte meg célként, s miután másodikak lettünk, nincs bennünk csalódás. Utólag már felesleges rágódni a történteken, közösen hoztuk meg a döntést a játékosokkal, a vezetőkkel együtt. Felvállaltuk, hogy nem utazunk el a szegedi találkozóra, ezzel utólag már nem tudunk mit kezdeni. Remélem, jövőre sikerül megelőzni őket.

Járfás Szilárd biztos pontja volt az együttesnek, aki immár rutinos játékosként segíthet a fiataloknak is Fotó: Pezzetta Umberto

A ZTK FMVas-nál minden évben arra törekednek, hogy megelőzzék a Szegedet. Soha nem nyert fölényesen bajnokságot a Tisza-parti csapat, egy pici mindig hiányzott az aranyéremhez zalai oldalon. Egyértelmű cél, hogy minél előbb zalai oldalra billenjen a mérleg nyelve. A ZTK-ból mindenki odatette magát a mérkőzések során. Amikor a járvány újból felütötte a fejét a csapatnál, akkor kicsit viszszaestek, de a hajrára ismét kiegyenesedett a csapat. Nincs csalódás a klubnál a második hely kapcsán.

Viszont az országos szövetség csökkenti a férfi Szuper Liga létszámát, így 12 csapat helyett 10 indulhat az ősztől az SZL-ben. Hogy mindez mennyire segíti majd a sportágat, ezt nem tudni, s azt sem, mennyiben lesz kihatással az utánpótlás-nevelésre.

- Nálunk nincsen gond az utánpótlás-neveléssel, több zalai kötődésű fiatal is játszik csapatunkban. Most például leigazoltunk Mazzag Dávid személyében Zalaszentgrótról egy 16 éves tehetséges fiatalt – hangoztatta Fehér László.

- A felnőtt csapatban is bemutatkoztak már fiatalok, hiszen Oswald Dániel és Borsos Bence is lehetőséget kapott a játékra. A létszámcsökkentés nem jó a csapatok számára, a Szuper Liga vonzó, itt játszani rangot jelent, és szívesebben áldoznak rá a szponzorok is. A csökkentéssel a játékosok kevesebbet játszanak, ami szakmai szempontból sem jó. Ki kell találnunk valamit, hogy megfelelő legyen a terhelés a kevesebb mérkőzés ellenére is. Mivel az országos szövetség így döntött, nekünk alkalmazkodni kell a versenykiíráshoz. A játékoskeretünk viszont biztosan változik a következő idényre. Boanta Claudiut és Farkas Sándort nem tudtuk megtartani, viszont visszatér hozzánk Pintér Károly Répcelakról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában