Frissen Zalából

2021.07.20. 18:43

A Police-Ola női csapata senkit nem engedett előzni

A Zala megyei csökkentett pályás női labdarúgó bajnokságot a Police-Ola együttese nyerte meg, amely immár sorozatban a harmadik alkalommal diadalmaskodott. Németh János, az együttes edzője a jó csapatszellemben is látta a siker alapját.

Kerkai Attila

A Police-Ola női labdarúgócsapata az együttes vezetőivel, nyakukban a bajnoki aranyéremmel

Fotó: ZH

Tíz pont előnnyel és veretlenül végzett a megyei női bajnokság élén a Police-Ola csapata. Noha nem újdonság az elsőség az egerszegi női csapat életében, mégis volt valami, ami motivációt adott a lányoknak.

A Police-Ola női labdarúgócsapata az együttes vezetőivel, nyakukban a bajnoki aranyéremmel
Fotó: ZH

Utoljára két évvel ezelőtt ültünk le hasonló apropóból beszélgetni a csapat edzőjével, Németh Jánossal. A rutinos szakember, aki 42 éve él a futball világában – kezdetben játékosként, aztán edzőként – akkor is a megyei bajnokság megnyerése után nyilatkozott, ám tavaly félbeszakadt a bajnokság. A folytonosság viszont nem, hiszen a 2020–2021. évi pontvadászatban szintén a Police-Ola végzett az élen.

– Sorozatban harmadszor sikerült bajnokságot nyernünk, ami, úgy gondolom, figyelemreméltóan jó eredmény – szögezte le Németh János újbóli találkozásunkkor. – A nyár elején zárult bajnokságot tíz pont előnnyel és veretlenül zártuk úgy, hogy mi lőttük a legtöbb gólt és mi kaptuk a legkevesebbet is. Mindezért dicséret illeti az egész csapatot, a sikerhez minden játékos, minden vezető hozzátette a maga részét. A mérkőzéseken maguk a játékosok is megtettek mindent, hogy eredményesek legyünk. Igazi csapatként, egységesen, kellő alázattal és mindig győzni akarással játszottak a lányok. Azért fogunk a jövőben is dolgozni, hogy további sikereket és jó eredményeket érjünk el.

Németh János azt is elmondta, a sikert annak ellenére tudták elérni, hogy változott a csapat összetétele. Legfőbb riválisuknak ebben a bajnoki sorozatban a Nova számított. A szakvezető a motivációt említette, mi pedig rákérdeztünk, hogy mennyiben sikerült tűzben tartani a csapatot, ugyanis a biztos előnyük mindvégig megvolt.

– Az az első pillanattól látszott, hogy a keretünk a legerősebb a megyei bajnokságban, így joggal bízhatunk a végső sikerben – állapította meg Németh János. – Mi azt szerettük volna, hogy hibátlanul zárjunk, de egy döntetlen végül becsúszott. Természetesen minden tekintetben nagyon örülünk a sikernek, és nem is szeretnék senkit kiemelni. Igazi csapat voltunk, s annak ellenére, hogy elértünk százkét gólt, vagyis a legtöbbet a mezőnyben, a góllövő­lista első három helyezettje közé nem került be egy játékosunk sem. Vagyis, nem egy emberre nehezedett a teher, ha gólt kellett elérni, így többen is tíz találat fölé kerültek a bajnokság során.

A szakvezető elárulta: noha foglalkoztatta őket is a gondolat, hogy az NB II.-ben próbálják ki magukat, ők inkább a megyei bajnokságban szeretnének továbbra is sikeresek maradni. Több játékosnak már családja van, a hosszabb utazások több időt vennének igénybe, így inkább amellett tették le a voksot, hogy maradnak a zalai pontvadászatban. Ami pedig a jövőt illeti, Németh János reményét fejezte ki, hogy a csapat együtt maradhat, és további sikereket remél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában