Frissen Zalából

2021.07.15. 19:00

A női NB II.-ben indulnak a novaiak

A Zala megyei csökkentett pályás női bajnokságban a második helyen végzett az ADA-Nova együttese, azonban a zalai település női csapata a következő szezont már az NB II.-ben kezdi.

Kerkai Attila

Szekeres Zoltán: örömmel vállalják a pluszmunkát Fotó: GYF

Minderre a szabályok adnak lehetőséget, ugyanis az NB II.-es bajnokságba még nem felmenő rendszerű a nevezés. Azt, hogy miért választották a klubnál a kétségtelenül több munkával és több kiadással is járó szereplést, Szekeres Zoltán elnöktől kérdeztük.

- Mindenekelőtt a lányok közül többen is jelezték, hogy szeretnék magasabb szinten is kipróbálni magukat – hallottuk a klub vezetőjétől.

Szekeres Zoltán: örömmel vállalják a pluszmunkát Fotó: GYF

- Egyébként már az előző szezon során is felmerült ez az ötlet, vagyis nem hirtelen elhatározásról van szó. A magasabb osztály kihívása, és az, hogy az egész Dunántúlról fogadhatunk csapatokat, motivált bennünket.

Mindenképpen újdonság lesz, hogy az NB II.-ben nem csökkentett pályán, hanem nagypályán zajlanak a mérkőzések, így a létszámot is bővíteni kell. Ám, úgy tűnik, erre is felkészültek a novaiak, akiknél a létesítményhelyzet is egyre javul, hiszen mára egy modern sportcentrumban dolgozhatnak.

- Igazolni szükséges lesz, de környékbeli, illetve Lenti környéki játékosokban gondolkodunk – folytatta Szekeres Zoltán. – Új szereplők leszünk az NB II.-ben, így lenne még egy év haladékunk az U16-os csapat indítására, ám mi már most rendelkezünk evvel, így nevezünk az utánpótlás- bajnokságra is. Bár a létszám megvan, de ebbe a csapatba még várnánk jelentkezőket, akik szeretnének velünk közösen dolgozni.

Az ősztől három NB II.- es női csapat is lesz Zalában, ugyanis ZTE FC mellett az ADA-Nova és a nagykanizsai Ziccer SE is ennek a bajnokságnak a szereplője lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában