Frissen Zalából

2021.07.20. 18:55

A Botfa most már feljebb lép

A megyei labdarúgó III. osztályban a Zalaware-Botfa együttese 85 pontot szerezve, magabiztosan nyerte a Közép-csoport küzdelmeit, tizenkét egységgel megelőzve a Bocföldét.

Bozó Péter

A Zalaware-Botfa együttese a másodosztályba jutott

Fotó: ZH

A Botfa az elmúlt években rendre a dobogón végzett, több alkalommal bajnoki címet is szerzett, és tavaly a bajnokság leállításakor is az élen állt. A csapat az idei szezonban 30 mérkőzéséből 28-at megnyert, és csak a 26. fordulóban, a Bocfölde otthonában szenvedett vereséget, valamint a Nagylengyellel játszottak 1-1-es döntetlent a 29. játéknapon. A bajnokságban a botfaiak lőtték a legtöbb gólt (150) és a Németfalu (23) után a második legkevesebbet kapták (26).

A Zalaware-Botfa együttese a másodosztályba jutott
Fotó: ZH

A 2020/2021-es szezonról Kocsis Sándor, az együttes elnöke beszélt lapunknak.

– Kiváló szezont produkált a csapat, sok gólt rúgtunk, sokat dolgoztunk és edzettünk együtt – említette a sportkör vezetője. – Igazából az a lényeg, hogy most már ötödik éve annak a kapujában vagyunk, hogy feljebb lépünk, ezért egyre nehezebb volt motiválni a srácokat. Szeretünk focizni, továbbá jó a társaság, de a sport a kihívásokról szól, ezért nyilván mindenki szeretett volna az elmúlt években is magasabb osztályban szerepelni. Ez nem azt jelenti, hogy csökkent az érdeklődés, hiszen jó volt az edzéslátogatottság, mindenki dolgozott becsülettel. Viszont időközben eljött az a határ, amikor szeretnénk már előbbre lépni, és ez az év ilyen volt. Sok sérülés hátráltatott bennünket abban, hogy rendszeresen együtt dolgozzunk, négy ember folyamatosan hiányzott a keretből. Vannak kiöregedők, és a következő évben biztos, hogy változások lesznek a csapatban. Igazából erre készültünk hosszú évek óta, hogy feljebb lépjünk, és megpróbáltunk megfelelni a II. osztály elvárásainak. Tudjuk, hogy ott sebességben fel kell venni a versenyt, tudjuk, hogy nem lesz ugyanolyan, mint eddig, de állunk elébe. Pár játékos érkezik, illetve ami nagyon fontos, hogy nemcsak igazolunk, hanem a saját nevelésű fiataljaink, akik eddig nem kaptak annyi lehetőséget, ők is bekerülnek a csapatba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában