Frissen Zalából

2021.06.07. 20:26

Vlaszák Géza mindig talál feladatot

Közel három év után újabb, a város futballjáról szóló kötettel jelentkezett Vlaszák Géza, a korábbi remek hálóőr, aki Futballtörténet Nagykanizsán – A MAORT-tól az Olajbányászig 1945–72 címmel dolgozta fel a helyi „olajos foci” históriáját.

KL

Vlaszák Géza és az újabb könyv Fotó: a szerző

Idősebb Vlaszák Géza nemrég töltötte be 76. életévét és nem ez az első sporttörténeti kiadványa. Most azonban nem a saját szemszögéből, mint résztvevő vizsgál egy korszakot, hanem Nagykanizsa olaj­ipari cégeinek labdarúgásban betöltött szerepén van a hangsúly. Az oldalakon Zala megye első legfelső osztályba jutott csapata mellett a helyi foci egyik „aranykorszakának” kezdete is főszerepet játszik.

Vlaszák Géza és az újabb könyv Fotó: a szerző

– Mondjuk, hogy ez a könyv egyfajta társadalmi korrajz, mely azt is taglalja, milyen volt akkor a város futballja, és a korábbi kiadványhoz képest teljesen más aspektusból közelít a történésekhez – mondta el id. Vlaszák Géza. – Szeretném, ha a kötet örömet szerezne korábbi játékosoknak, családtagjaiknak, mivel úgy gondolom, mert emlékezni mindig jó, és nálunk van is mit feleleveníteni. A történet fonalát 1945-től kezdtem felgöngyölíteni, de a városunkban természetesen nem ekkor rúgtak először labdába, maradt tehát még bőven feldolgozásra váró idő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában