Frissen Zalából

2021.06.13. 15:12

Szentgróti öröm a Bányászon – frissítve

Az ismét megrendezésre kerülő labdarúgó Zala Megyei Kupa fináléja az Olajbányász-stadionban nagy taktikai csatát és a valamivel talán esélytelenebbnek tartott Zalaszentgrót győzelmét hozta a Teskánd felett.

Kühne László, ZH

Zalaszentgrót VFC – Technoroll Teskánd KSE 4-1 (4-1)

Nagykanizsa, 200 néző. Jv.: Kubicsek.

ZVFC: Tóth Zs. – Pődör, Penczák, Horváth B., Csik, Iberhart, Lampert, Kiglics (Farkas F.), Horváth D., Tóth D. (Tóth M.), Gájer P. Technikai vezető: Kardos Roland.

TKSE: Pergel D. – Szabó B., Bedő, Bolla, Nagy R., Bailo, Acél, Hetesi, Czene (Aliouane), Karvalics B. (Mikó), Pergel B. Edző: Pergel Attila.

Remekül előkészített pálya, a kanizsai stadion fedett lelátója alatt pedig hangos biztatás – ezek is hozzátartoztak a Zalaszentgróti VFC, illetve a Technoroll Teskánd KSE labdarúgó együttesének csatározásához a megyei kupa fináléjában. A teskándiak a bajnokság harmadik, míg a szentgrótiak a negyedik helyén zártak, így élvezetes mérkőzésre volt kilátás, melyet csak fokozott, hogy rögtön az elején Gájer Péter szerzett vezetést a ZVFC-nek. Jó negyed órával később a Jankovics Péter edzőjüket igazoltan nélkülöző zöld-sárgák másik gólfelelőse, Tóth Dániel is beköszönt. A Teskánd oldalán alighanem így számos előzetes elképzelés borult, bár egyáltalán nem kellett feladniuk, mivel Bailo Dávid gyorsan, a 25. percben szépíteni tudott. Mind nagyobb erőket igyekeztek mozgósítani Pergel Attila játékosai az egyenlítésért, ami magában hordozta, hogy a kontrákra építő grótiak meg-megugorhatnak. Ennek az eredménye aztán szünetre a 4-1-es Zalaszentgrót-vezetés lett. A második játékrész kezdetén az alapállás nem változott, a Teskándnak ráadásul amúgy is mennie kellett előre, ugyanakkor ez nagy helyzetek kialakításával részükről nem járt. Bár még sok volt hátra a végéig, de a Szentgrót soraiban alighanem a fő elképzelés egyre inkább az lett, hogy ezt a meccset le kell pörgetni valahogy, s erre a háromgólos előnyük jó alapnak is mutatkozott. A 4-1-es vezetés aztán bőven kitartott, így a megye északkeleti részéről érkezők megérdemelten hódították el a serleget.

G.: Gájer P. (6., 41.), Tóth D. (22., 30.), illetve Bailo (25.)

Kardos Roland: „Nyertünk és vesztettünk is már ilyen kupadöntőt, tudtuk, milyen is szerepelni egy ilyen meccsen, egyben mindent meg is tettünk azért, hogy ezúttal ismét megnyerjük. Hiányzott több játékosunk is, ráadásul egy érdekes találkozót vívhattunk, melynek a Teskánd volt az esélyese. Az első félidő részünkről tökéletesre sikeredett, a 4-1-es győzelem után pedig azt hiszem, nem szükséges semmit sem megmagyarázni. Örültem annak, hogy szurkolóink is itt voltak, én pedig egyben elkönyvelhettem azt, hogy sárga lapot kaptam egy tétmérkőzés keretében.

Pergel Attila: „Összességében a Zalaszentgrót többet tett a meccs megnyeréséért, hiszen labdarúgói minden labdára a kellő célirányossággal rajtoltak. Mi egyszerűen képtelenek voltunk rápörögni az összecsapásra, így hiába volt a labdabirtoklás körülbelül 80 százalék a javunkra. Sokan adósak maradtak a jó teljesítménnyel, s nehéz is ilyenkor bármi okosat is mondani, mindenesetre gratulálunk a szentgróti csapatnak.”

Ismert: a 3. hely sorsáról döntő Semjénháza-Szepetnek- összecsapást a hazaiak kérésére nem rendezték meg, az 5. pozíció reményében viszont pályára lépett a két érintett csapat. A tét nem volt kicsi: a győztes – az első négy helyezettel együtt – ott lehet ősszel az MK országos főtábláján.

Femat Csesztreg- Hévíz SK 3-1 (2-0)

Csesztreg, 150 néző. Jv.: Kiss N.

Csesztreg: Kiss Be. – Fülöp Pál, Péter (Szekeres), Kiss Ba., Nagy B., Nagy N., Németh, Magai (Csiszár), Elek, Nagy M. Megbízott játékos-edző: Nagy Norbert.

Hévíz: Gujdiczer – Szindekovics, Dominkó (Fehér), Tóth I., Kopasz-Bódi, Kustán, Damina, Karakai, Sebestyén, Nagy P. (Nyári), Lajtai (Rózsás). Edző: Damina László.

G.: Németh (13.), Nagy M. (22.), Kiss Ba. (88.), ill. Karakai (74.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában