Frissen Zalából

2021.06.10. 13:46

Ismét várja a triatlonistákat a Gébárti-tó és környéke

A tavalyi koronavírus-helyzet miatt szinte a „semmiből” kellett újra megszervezni a triatlonisták versenyrendszerét is, melynek első komolyabb állomása volt a Decathlon-Zalatriatlon triatlon, amin nagyon sokan indultak, hiszen ez volt az első komolyabb verseny 2020-ban az újraindulás után. A viadalt idén is megrendezik, méghozzá július 4-én , szintén a Gébárti tónál.

Kerkai Attila

Tavaly nagyon jó mezőny gyűlt össze, hiszen nem nagyon volt korábban lehetőség itthon sem a versenyzésre. A képen az egerszegi származású Bicsák Bence, aki olimpiai résztvevő lesz, az egy évvel ezelőtti egerszegi viadalon Fotó: Pezzetta Umberto

Az egerszegi klubnál pedig már javában készülnek az idei viadalukra. Mint megtudtuk, annyiban más az idei helyzet, hogy tavasszal már rendeztek versenyeket idehaza is a versenyengedéllyel rendelkezők számára, a nyári szezonra pedig már jelentősen enyhültek a pandémia miatti korlátozások, így a Magyar Triatlon Szövetség is ennek megfelelően állította össze a versenynaptárát.

Amiben továbbra is szerepelt az egerszegi Decathlon-Zalatriatlon Sprint 2021, ami egyben az E.on utánpótlás ranglistaversenyt is magába foglalja.

Tavaly nagyon jó mezőny gyűlt össze, hiszen nem nagyon volt korábban lehetőség itthon sem a versenyzésre. A képen az egerszegi származású Bicsák Bence, aki olimpiai résztvevő lesz, az egy évvel ezelőtti egerszegi viadalon Fotó: Pezzetta Umberto

- A tavalyi recept bevált, a versenyközpontot és a depót a Gébárti-tó déli oldalán, a Kézművesek Háza közelében építjük fel – jelezte szűk egy hónappal az esemény előtt a szervezők részéről Jakabfy Zoltán. – A helyszín egyben visszatérés is, sokan emlékezhetnek még erre a megvalósításra a 2000-es évek elejéről. A nevezők ezúttal is Sprint távra készülhetnek, ami a felnőttek esetében 750 méter úszást, 20 km kerékpározást, majd 5 km futást jelent. Az utánpótlás ranglistaverseny-sorozatban az újonc, a gyermek, a serdülő, az ifjúsági és a junior korosztály képviselői gyűjthetnek maguknak értékes pontokat. A kerékpár pályával igyekszünk városunk új, jó minőségű útvonalaiban rejlő lehetőségeket kihasználni az északi ipari parkban, továbbá a futást a Gébárti tó déli oldalának látnivalói mellett vezetjük el.

A nevezéssel kapcsolatos részletek a Zalatriatlon honlapján érhetők el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában