Frissen Zalából

2021.06.06. 20:23

A kanizsaiak kikaptak az osztályozó első meccsén

A vízilabda OB I. osztályozójának első mérkőzését az OB I. 14. helyezettje, a Debreceni VSE otthonában vívta az OB I. B bajnoka, a Kanizsa Vízilabda. Az első mérkőzést a DVSE öt góllal megnyerte, szombaton Nagykanizsán a folytatás kiharcolásáért száll medencébe a zalai együttes.

Kühne László

A debreceni Süveges Mátét (6) igyekszik blokkolni Dobay Gergely

Forrás: HBN

Fotó: Kiss Annamarie

Debreceni VSE –Kanizsa Vízilabda 10-5 (2-1, 3-4, 3-0, 2-0)

Debrecen, 150 néző. Jv.: Várkonyi, Marjai.

Kanizsa Vízilabda: Leposa G. – Major 1, Fodor, Dobay G., Kalanovics 1, Simon A. 1, Balaska 2. Csere: Vadovics, Solymosi, Marnitz, Szávai, Dobay P., Balli. Edző: Ludányi Kadosa.

A DVSE gólszerzői: Süveges 4, Macsi P. 2, Oltean 1, Krasznai 1, Takács K. 1, Nagy N. 1.

A vízilabda OB I. ki nem esett legénysége, vagyis az első liga egyik alsóházi együttese, a DVSE ellen kezdhette sorozatban negyedik osztályozós párharcát a Kanizsa Vízilabda legénysége. A debreceniek otthonául szolgáló uszodában felhangzott a kanizsaiakat is éltető kurjongatás, vagyis a vendégeknek nem kellett teljesen egyedül érezniük magukat az ország másik felében. Ráadásul Ludányi Kadosa együttese nem kezdett rosszul. Ez még akkor is igaz, ha a felek sokáig vártak a gólok nyitásával. A kanizsaiak jól védekeztek a kapu előtt is, illetve a kapusteljesítmény is adott volt. Aztán nem csupán a debreceni 1-0-s vezetés, de a hazai 3-1-es fór után is még egyenlíteni tudtak Major Martinék, mi több, a második negyed végén kétszer még a nagykanizsaiak vezettek. Bejöttek a húzásaik, nyugodtan vízilabdáztak, ami egyáltalán nem arra engedett következtetni, ami a harmadik és negyedik etapban történt.

A debreceni Süveges Mátét (6) igyekszik blokkolni Dobay Gergely
Fotó: Kiss Annamarie / HBN

Merthogy, mintha egy teljesen másik meccs kezdődött volna fordulás után. Onnantól már csak a hajdúságiak találtak be, ugyanakkor a vendégek játéka kissé kapkodóvá vált, hiszen lényegében kissé elhamarkodottan, már mindenhonnan tüzeltek, melyet könnyedén hárított a vendéglátók egysége. A győztes kiléte így nem is lehetett kérdéses, a folytatás pedig szombaton 11 órától következhet.

Ugyanakkor a kanizsaiaknak még nincs veszve semmi, hiszen ha a Kanizsán rendezendő meccsen bármilyen apró góllal is nyernek, akkor jöhet a harmadik, mindent eldöntő összecsapás – ismét Debrecenben.

Ludányi Kadosa: „Két negyedig valóban nem volt probléma, azonban a kevés csere idővel bizony megbosszulta magát. A hazaiak teljesen más módon, folyamatosan cserélhettek, míg mi csupán a gólok után tehettük ezt, így nem meglepő, hogy idővel kicsit el is fáradtunk, már nem volt akkora energiánk támadni. Nincs más hátra, szombaton a kanizsai találkozót hoznunk kell, s utána jöhet még egy nekirugaszkodás…”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában