Frissen Zalából

2021.05.28. 18:17

Zalából három kitüntetett

Az elmúlt héten tartotta küldöttgyűlését a Magyar Kézilabda Szövetség. A tanácskozáson átadtak kitüntetéseket is.

Iglódi Endre

A sportág legrangosabb kitüntetését vehette át a több mint két évtizede megyénkben élő Gódorné Nagy Mariann. A 281-szeres válogatott egykori átlövőt itthon ötször választották az adott szezon legjobbjának, illetve övé a minden idők legjobb magyar kézilabdázója cím is. A Lenti női csapatának jelenlegi edzője most Török Bódog Életműdíjat kapott.

A Magyar Kézilabdázásért Emlékérmet kapott Berzsenyi Mária, aki aktív pályafutása során a válogatott kapuját 152, a Ferencvárosét pedig 336 mérkőzésen őrizte. Az olimpiai és világbajnoki bronzérmes játékos Sármelléken született. Ezt a kitüntetést még négyen vehették át, köztük Varga Sándor, a Zala Megyei Kézilabda Szövetség elnöke is. A szervezetet tizenegy éve irányító sportvezető Újpesten volt NB I-es játékos, majd két évtizeden át élvonalbeli játékvezetőként szolgálta a sportágat.

– Nagy elismerés, hogy idén is három Zalához kötődő sportembert tüntetett ki a szövetség – fogalmazott Varga Sándor. – Számomra az emlék­érem értékét növeli, hogy két ilyen fantasztikus sportolónő társaságában kaphattam meg. A megyei szövetség élén a fő célom az egység megteremtésén túl a minőségi utánpótlásképzés feltételeinek javítása, az infrastruktúra fejlesztése és a felnőtt NB II-es bajnoki cím elérése volt. Boldog vagyok, hogy az utóbbi a nagykanizsai Tungsram férficsapatának jóvoltából sikerült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában