Frissen Zalából

2021.05.12. 20:00

Répási Róbert egy kategóriával feljebb indult ralikrosszban

Az elmúlt hétvégén, a Pest megyei Kakucsringen elkezdődött a ralikrossz országos bajnokság új idénye, melyben Répási Róbert (Zone RX) már egy kategóriával feljebb versenyez.

Varga Andor

A 211-es rajtszámú autóban Répási Róbert kanyarodik a Kakucsringen megrendezett szezonnyitón. Két évet adott magának, hogy legyőzze a cseh Roman Castoralt

Fotó: duen.hu

A korábban többszörös magyar bajnok zalaegerszegi pilóta 15 év szünet után tért vissza tavaly a versenypályára, ahol Super Touring Cars (STC)–1600 kategóriában rögtön a legjobbnak bizonyult. Az új idényre pedig egy lépcsőfokkal előrébb lépett.

A 211-es rajtszámú autóban Répási Róbert kanyarodik a Kakucsringen megrendezett szezonnyitón. Két évet adott magának, hogy legyőzze a cseh Roman Castoralt Fotó: duen.hu

– Az STC–2000-es kategóriába neveztünk, ahol a kétkerék-meghajtású, de legfeljebb 2000 köbcentiméter henger­űrtartalmú autók vetélkednek – mesélte Répási Róbert. – Maradt a Skoda Fabiám, ám új motort építettünk bele, amit a szezon során is igyekszünk majd folyamatosan fejleszteni. Ennél feljebb a sportágban már csak az összkerekes, turbós autók vannak, nem hiszem, hogy oda még eljuthatok. Például mert ott a csapatok általában már olyan költségvetéssel dolgoznak, ami számunkra nem elérhető. Az STC–2000-ben viszont nagy terveink vannak: a következő két évben szeretnénk legyőzni a cseh Roman Castoralt, aki az elmúlt évtized során ebben a kategóriában uralta a térséget. Tavaly, a koronavírus-járvány miatti utazási korlátozások miatt magyar bajnok nem lehetett, de volt olyan év, amikor egy szezonban hat ország bajnoki címét is megszerezte. És egyelőre nem akar lassítani.

Olyannyira nem, hogy a szezonnyitó versenyt rögtön meg is nyerte Castoral, ám a lökhárítóján ott volt a befutónál Répási Róbert.

– Az autók és a versenyzők is jóval erősebbek ebben a gép­osztályban – mondta tapasztalatairól a zalai versenyző. – Castoral nagy erőssége pedig a hatalmas tapasztalat, amit az évek alatt összegyűjtött. Ettől függetlenül kezdésként tökéletesen elégedettek lehetünk a második hellyel: ott voltam a nyomában, legközelebb pedig talán ennél is jobban meg tudom majd szorongatni.

Az idénynyitót nem láthatták még nézők, a következő, máriapócsi versenyre (ezt a viadalt pünkösdkor rendezik majd meg) viszont az érvényben lévő szabályok betartása mellett szurkolók is beléphetnek. A szezon jelen állás szerint hét viadalból áll majd, a naptárban osztrák és szlovák futam is szerepel, és az érintettek remélik, végig tudják vinni a bajnokságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában