vízilabda

2021.05.31. 20:18

Megőrizték veretlenségüket a kanizsaiak

Amit a Kanizsa Vízilabda OB I. B-s bajnokcsapatánál elterveztek, működött is, hiszen a kanizsaiak megőrizték bajnoki veretlenségüket a pontvadászat utolsó fordulójában, következhet tehát immár az osztályozós párharc.

Kühne László

2Balaska Dániel is öt gólig jutott a Kanizsa Vízilabda együttesében

Fotó: Szakony Attila

Kanizsa Vízilabda–Neptun VSC 26-7 (6-0, 6-0, 8-3, 6-4)

Nagykanizsa, 20 néző. Jv.: Bujka, Truszka.

Kanizsa: Leposa – Turnai 3, Fodor 5, Dobay G. 3, Kalanovics 2, Simon, Dobay P. Csere: Pelle (kapus), Vadovics, Kaszper G. 4, Solymosi 1, Szávai 3, Balli, Balaska 5. Edző: Ludányi Kadosa.

Hálásabb feladat aligha várt volna a kanizsai vízilabdázókra, hiszen mint már az OB I. B bajnokai, a tabellán utolsó előtti Neptunnal szemben kellett, hogy megőrizzék bajnoki veretlenségüket. Nos, ez a küldetés olyannyira jól sikerült, hogy a vendéglátók Fodor Olivérrel az élen – 15-0-ig – vettek „repülőrajtot”. Ami azt jelenti, hogy a vendégek az első találatukat a harmadik negyed feléhez közeledve szerezték… Hazai oldalról örömvízilabda lett ez a javából, a Kanizsa sorra érte el góljait a korábban szebb napokat is látott Neptun ellen.

2Balaska Dániel is öt gólig jutott a Kanizsa Vízilabda együttesében
Fotó: Szakony Attila

Egyben mindez azt jelentette, hogy a nagykanizsaiak a 22 fordulós OB I. B-ben 21 győzelmet könyvelhettek el, és mindössze Szombathelyen játszottak döntetlent. Június 5-én, szombaton 18 órától Debrecenben, a DVSE elleni OB I-es osztályozó első felvonásán minden bizonnyal ennél nagyobb csata vár a dél-zalaiakra.

Ludányi Kadosa: „Úgy érzem, bajnokhoz méltó módon, jól vízilabdáztak a srácok. Talán ebből is érződik, hogy az utóbbi hetekben OB I-es csapatokkal is készültünk az osztályozóra. Arra a párharcra, melyre eddig úgy tűnik, hogy valamennyi játékosommal, fennakadás nélkül készülhetek, s bízom abban, hogy ez a párharc idejéig sem változik.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában