Frissen Zalából

2021.05.27. 18:54

Kalandos verseny volt

A pünkösdi hétvégén a Szabolcs megyei Máriapócson folytatódott a ralikrossz országos bajnokság. Az idei, hétfutamosra tervezett sorozat 2. állomásán Répási Róberttel, a Zone RX csapat versenyzőjével majdnem minden baj megtörtént, ami csak megtörténhetett.

Varga Andor

Held Zoltán, Roman Castoral és Répási Róbert a máriapócsi dobogón

Fotó: Kollár Sportfotó

A zalaegerszegi csapat már múlt csütörtökön a helyszínen volt, a vasárnapra és hétfőre kiírt viadal előtt ugyanis tesztelni szerettek volna a pályán.

– Három kör után elszállt a Skoda Fabiám kuplungja – mesélte Répási Róbert. – Megcsinálhattuk volna ideiglenesen, de a tesztet feladva inkább a nagyjavítás mellett döntöttünk. Óriási munkát végzett a csapat, ettől függetlenül az első kvalifikációs futamon újabb műszaki hiba jelentkezett, ami vélhetően az elsőből következett. Ezt még tetézte, hogy a negyedik selejtezőben elnéztem egy gumibóját és kitört a kocsi bal első kereke, még szerencse, hogy a második és harmadik futamon sikerült olyan időket produkálnom, melyekkel a 3. rajthelyen kerültem a döntőbe.

Held Zoltán, Roman Castoral és Répási Róbert a máriapócsi dobogón
Fotó: Kollár Sportfotó

Az induláshoz persze kellett az is, hogy a Zone RX szerelői ismét kitegyenek magukért és rajtképes állapotba hozzák a Skodát. Majd jött a futam, amelyen már minden simán ment – Répási Róbert végig harmadikként autózva ért célba, az idénynyitót is megnyerő cseh Romas Castoral és Held Zoltán mögött.

– Vegyesek az érzéseim, mert jobb helyezésben reménykedtem, illetve sajnálom az eldobott tesztlehetőséget is – értékelt az STC–2000-es kategóriában továbbra is második egerszegi pilóta. – De egyben örülök is, hogy a műszaki gondjaink ellenére elég sok pontot tudtunk szerezni, ha a gondjaink egy döntő futamon álltak volna elő, biztosan nem értünk volna célba. A pontok mellett hasznos tapasztalatokat is szereztünk, látszik, hogy a Skoda gyenge pontja a rajtkészség, ezen kell dolgoznunk a következő időszakban. Szerencse, hogy most lesz elegendő időnk, a bajnokság harmadik futama (az auszt­riai Hartbergben) ugyanis csak majdnem három hónap múlva, augusztus 20–21-én következik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában