Frissen Zalából

2021.05.24. 20:14

Bajnoki érmeket osztottak Zalaegerszegen, az új vívócsarnokban

Első nagyobb versenyét rendezte meg a hét végén új otthonában a Zalaegerszegi Vívó Egylet, amely az újonc korú tőrözők (13-14 évesek) országos bajnokságát tartotta a ZVE Iván Dental Vívócsarnokban. Az új létesítmény a vendégek számára is újdonsággal szolgált, hiszen először állhattak pástra itt.

Kerkai Attila

Fotó: Katona Tibor

Fotó: © Katona Tibor

A vadonatúj Mindszenty Sportközpontban létesült vívócsarnokról már korábban is írtunk, amelynek ünnepélyes átadása hamarosan megtörténik, ám versenykörülmények között először fogadott vendégeket. Az országos bajnokságokra jellemzően gyakorlatilag valamennyi jelentős hazai vívóklub és -műhely képviseltette magát.

Fotó: Katona Tibor

A vívócsarnok mellett a sportcsarnokban is négy pástot alakítottak ki, ahol a döntők zajlottak, és éppen itt futottunk össze Darabos Gézával, a ZVE elnökével, aki nem is lehetett elégedetlen a látottakkal.

Két napon át valódi nagyüzem zajlott az egerszegi pástokon Fotó: Katona Tibor

– Ez az első komolyabb, de egyébként az első versenyünk is itt, az új csarnokban, és nagyon kedvezőek eddig a visszajelzések – hallottuk tőle, akit persze arról is kérdeztünk, hogy milyen közeljövőbeli terveik vannak. – Tulajdonképpen finomhangolást jelent most ez az országos bajnokság, hiszen ennyi vívó és versenyző mellett most próbálhatjuk ki az új eszközöket és a csarnok berendezéseit is.

Darabos Géza azt is elárulta, hogy várhatóan az olimpiára készülő magyar tőrválogatott újra vendégeskedik majd itt a nyáron, amely tavasszal ugyanezt megtette. Ami pedig a páston történteket illeti, a ZVE, kihasználva a hazai lehetőséget, sok versenyzőt indított, de mint megtudtuk, a zalai vívók közül sokan két-három évvel is fiatalabbak még az adott korosztály többi tagjánál. Szombaton az egyéni, vasárnap pedig a csapatküzdelmek zajlottak. Az egerszegiek közül a lányoknál Simon Borbála érte el a legjobb egyéni helyezést a 10. helyével. Csapatban a ZVE I. leányegyüttese az igen dicséretes és értékes 5. helyet szerezte meg, a fiúknál a ZVE I. a 8. helyen végzett.

Fiú tőr: 1. Zsögön Andor (SZTE VK), 2. Badár Krisztián (Halásztelek), 3. Kosztolányi Hunor (Szigetszentmiklós) és Orovecz Gergely (BHSE), … 19. Szabó Bálint (ZVE), 24. Nika Balázs (ZVE), 28. Németh Mihály Lajos (ZVE), 31. Világhy Szilárd (ZVE). Leány tőr: Kollár Anna (Törekvés SE), 2. Pintér Abigél (Törekvés SE), Bartuis Klaudia (Halásztelek), és Lajcsik Róza (Szombathely), … 10. Simon Borbála (ZVE), 26. Habuczki Vanda 8ZVE), 28. Kiss Anna Zsófia (ZVE). Fiú tőr csapat: 1. BHSE, 2. Szigetszentmiklósi TE, 3. SZTE VK, 8. ZVE I. (Németh Mihály Lajos, Nika Balázs, Szabó Bálint, Világhy Szilárd), 11. ZVE II. (Csatlós Gellért, Farkas Attila, Hudor Csanád, Szabó Bence). Leány tőr csapat: 1. Törekvés SE, 2. Halásztelek, 3. FTC, 5. ZVE (Habuczki Vanda, Kiss Anna, Makaró Hanna, Simon Borbála), 12. ZVE II. (Antal Katalin, Bagosi Borka, Soós Luca, Tóth Abigél).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában