Frissen Zalából

2021.05.25. 19:59

A feltételek adottak, hogy a ZVE igazi vívóműhellyé váljon

Elmondható, hogy  jól sikerült rendezés mellett a házigazda Zalaegerszegi Vívó Egylet is elégedett lehetett az elért eredményeikkel a hét végén rendezett újonc korosztályú vívók tőrbajnoksága után. 

Kerkai Attila

A ZVE ötödik helyen végzett leány tőrcsapatának tagjai

Fotó: Katona Tibor

Az eredményekről már beszámoltunk a 13-14 évesek bajnokságáról, s ahogy Darabos Géza, a ZVE elnöke is jelezte, pástra állt vívóik közül még nagyon sokan 2-3 évvel fiatalabbak voltak. A ZVE leány tőrcsapatának (Simon Borbála, Kiss Anna, Makaró Hanna, Habuczki Vanda) 5. helyezése kifejezetten jó eredménynek számít és Simon Borbála egyéni 10. helye is hasonlóképp értékelendő. A bajnoki érmekért persze azoknak a kluboknak a tanítványai versengtek, melyek évek, évtizedek óta a magyar vívás utánpótlását biztosítják.

A ZVE ötödik helyen végzett leány tőrcsapatának tagjai

Az, hogy idővel mondjuk Egerszegen is hasonló műhely alakul-e, mondhatni, most már csak az egerszegieken múlik. Adott egy minden igényt kielégítő, a legmodernebb eszközökkel felszerelt csarnok és persze a lelkesedés és a tenniakarás is, ahogy tapasztaltuk a minapi viadalon is. Ezen tehát nem múlhat semmi.

Egy régi ismerős, Beliczay Sándor, a Törekvés SE mesteredzője (nem mellesleg 16 esztendőn át volt a válogatott edzője is) visszatérő vendég Zalaegerszegen, ahol korábban tőr világkupát és Európa-bajnokságot is rendeztek már. Az, hogy ő milyen lehetőséget lát az egerszegi vívás számára, nem lehetett kérdéses a válasza.

- Most vagyok itt először, és azt kell mondanom, hogy csodálatos ez a csarnok és az egész létesítmény – mondta a hazai vívásban jól ismert szakember, aki elégedett is lehetett, hiszen a Törekvés SE két bajnoki címmel távozhatott Egerszegről. – Egy feladat van most, hogy meg kell tölteni tartalommal. Nem csak magyar, de nemzetközi viszonylatban is lenyűgözőek a körülmények, amire büszke lehet a városuk is. Annak külön örülök, hogy a kerekes székes vívást szintén felkarolta a ZVE.

Darabos Géza még elárulta: az olimpiára készülő magyar női tőrválogatott várhatóan újra vendégeskedik majd náluk a nyáron, ahogy tette azt már tavasszal is.

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.zaol.hu/sport/helyi-sport/csapatversenyekkel-folytatodik-a-vivoverseny-zalaegerszegen-5239279/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában