férfi kosárlabda

2021.04.29. 19:15

Szabó Zsolt is játszana szombat este

Továbbra is szerda-szombat ritmusban zajlik a 9–14. helyért kiírt rájátszás a férfi kosár­labdaélvonalban, ahol még négy mérkőzés vár a csapatokra.

Jóna István

Szabó Zsolt célozza meg a gyűrűt Marko Derasimovic mellett a szerdai, egerszegi találkozón

Fotó: Katona Tibor

A Zalakerámia-ZTE KK legutóbb nagy csatában 84-77-re kikapott a vendég PVSK-tól, de máris itt az új feladat, hiszen szombaton 18 órától Kaposváron játszik a csapat.

A hektikus szerdai találkozón többször hátrányból állt fel a ZTE, a végjátékban pedig nagyon hiányzott Szabó Zsolt rutinja: a kapitány a harmadik negyedben Simon Kristóffal ütközött egy lepattanó megszerzése közben, és sérülés miatt az öltözőbe kényszerült.

– Kristóf vállával ütköztem, amitől bedagadt és be is vérzett a szemem – emlékezett Szabó Zsolt. – Most már szerencsére jobban vagyok, és reményeim szerint játszhatok Kaposváron.

A playout több csapata már megvált a szezon közben meghatározó játékosaitól. Ebbe a sorba tartozik a ZTE, illetve szombati ellenfele is.

– Ez más helyzet, mint az alapszakaszban volt – mondta ennek kapcsán a zalai kapitány. – Sokkal kevesebben vagyunk, de úgy kell felfogni, hogy ez tapasztalatszerzési esély azoknak, akik eddig kevesebbet játszottak. Mindenki hajt, és ahhoz képest, milyen az összeállításunk, egészen jók az eredmények.

Kapcsolódó cikkünk:

" data-width="500" data-show-text="true">

">A hazaiak többször felálltak tízpontos hátrányból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában