Frissen Zalából

2021.04.10. 19:12

Jól hajrázott, de nem tudott fordítani a ZTE NKK

A női kosárlabda élvonalban a 9-12. helyért más a második kört játszák a csapatok. A ZTE NKK a VBW CEKK Cegléd együttesét fogadta. A hazaiak nagy hátrányt dolgoztak le az utolsó percre, de már nem tudtak fordítani.

Jóna István

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

ZTE NKK-VBW CEKK Cegléd 74-78 (15-20, 17-24, 21-21, 21-13)

Zalaegerszeg, Zárt kapuk mögött, Jv: Goda, Jakab, Horváth

ZTE NKK: Dzombeta 25/6, Dömötör 2, Kulcsár 2, Szabó P. 21/3, Tuchscherer 9, Csere: Horváth Fru. 6, Úr, Saad 9, Vezetőedző: Ambrus Péter

VBW CEKK Cegléd: Ruják 6/3, Szirony 12/6, Gorjanácz 19, Mcbryde 5/3, Kobolák 12/6, Csere: Viszmeg, Révész 6, Sotiriou 18/3. Vezetőedző: Konstantinod Keramidas

Kipontozódott: Úr (33’), Tuchscherer (36’),

Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Hazai oldalon Mányoky Judit és Horváth Fanni hiányzott sérülés miatt, míg a vendégeknél Moore és Ortiz hiányzott, hiszen tőlük már hétközben elköszönt a Cegléd.

Szabó Petra utolsó másodperces hárompontosával kezdett a ZTE NKK, majd a következő támadásban a csapatkapitány két büntetővel is megtoldotta pontjait (5-0). Rendezte a sorait a Cegléd és a 4. percben Gorjanácz közelijével 10-0-ás futással fordítottak (8-10). A folytatásban kiegyenlített játék folyt a pályán, sok hibával tarkítva. A 8. percben, könnyű ziccerekkel, hatpontos előnyt harcolt ki magának a vendégcsapat (12-18). Az utolsó percben Dzombeta dobott nagyon messziről távolit, de az előny a Ceglédnél maradt (15-20).

Ambrus Péter pontosabb és gyorsabb játékot kért a lányoktól, akik 7-0-s futással kezdték a második játékrészt (22-20). Három perc elteltével kapott erőre a Cegléd és egy 0-10-es rohanással nyolcpontos előnybe került (22-30). Hazai időkérés után is lendületben maradtak a vendégek (24-33). Nem működött a ZTE védekezése, emellett pedig kapkodtak a támadásaik során. A félidő végére kétszámjegyű hátrányban volt a házigazda (32-44).

Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A nagyszünet után próbált gyorsabb ritmusban játszani a ZTE NKK, de hiába szereztek kijátszott támadásokból kosarakat, rendre kaptak is ugyanennyit. A Cegléd erőlködés nélkül tartott előnyét. A 26. percben, hazai időkérés után összekapták magukat a lányok és kiegyenlítették a negyedet. Az utolsó másodpercben Kulcsár szerzett kosarat (53-65). Ekkor még senki sem gondolta, hogy akár szoros is lehet a mérkőzés.

A záró negyed elején egész pályára kitolta a védekezését a ZTE NKK, próbálva hibára késztetni a vendégeket. Saad pontjaival tízen belülre jöttek a hazaiak (56-65). Az agresszív védekezésnek köszönhetően a 33. percben hét pontra visszajött a ZTE NKK (60-67). Vendég időkérés után Saad csökkentett a zalaiak hátrányát egy közelivel (62-67). Sotiriou és Gorjanácz pontjaival tartotta a távolságot a Cegléd (66-72). A 38. perc elején Horváth Fruzsina közelijével négy pontra olvadt a vendég előny (67-72). Másfél perc volt hátra, amikor Dzombeta labdát szerzett és ziccerével két pontra feljött a ZTE (72-74). Gorjanácz, ha nehezen is, de begyömöszölt egy duplát, majd Sotiriou büntetőivel vált biztossá a vendégek győzelme. A ZTE NKK jól hajrázott, de nem tudta a maga javára fordítani a mérkőzést. Így az első sikerre még várniuk kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában