Frissen Zalából

2021.04.26. 20:24

A ZTE FC megküzdött a sikerért – Futács Márkó tudta, hogy egyszer eljön ez a pillanat is

A ZTE FC labdarúgói nagy bravúrt értek el szombaton Felcsúton, amikor 4-1-re legyőzték a 2. helyezett Puskás FC-t. A meccs egyik nyerőembere az a Futács Márkó volt, aki gólpasszt adott és kétszer is betalált, de úgy véli, ebben is a csapat sikerét kell nézni.

Kerkai Attila

Ezek az arcok mindent elárulnak: így örültek a társak, Tajti Mátyás, Szánthó Regő és Bobál Dávid Futács Márkó újabb góljainak Fotó: Szekeres Péter

A ZTE FC akár már szombaton bennmaradást ünnepelhetett volna, ám a DVTK is nyert a fordulóban, így maradt a négy pont közöttük. A Puskás FC elleni sikernek pontosan ez adja meg az értékét. Ha a felcsútiak történetesen otthon tartották volna a három pontot – ami az elfoglalt pozíciók alapján inkább valószínűnek tűnt – akkor most már csak egy pont lenne a különbség a ZTE FC és a DVTK között.

Ám zalai szempontból a jobbik forgatókönyv valósult meg, amiben a 75. percben beállt Futács Márkó főszerepet vállalt. Egy-egyes állásnál adott egy gólpasszt Tajti Mátyásnak, aztán ő következett a 88. és a 92. percben. Nem véletlen, hogy Waltner Róbert vezetőedző is őt emelte ki a találkozó után, mondandójának lényege pedig az volt: akik eddig kritizálták a támadót, most megkövethetik.

Elégtételt jelent ez a két gól? – kérdeztük Futács Márkót.

– Nem szeretném, ha úgy tűnne, hogy amikor nem megy, akkor hallgatok, most pedig minden rólam szól – mondta a támadó. – Az viszont tény, hogy nagyon boldog vagyok! Kellettek ezek a gólok, és a Budafok elleni találat volt az, ami miatt erre a találkozóra már más szemlélettel készülhettem, hiszen eredményes voltam. Boldog vagyok amiatt is, hogy a csapat ilyen jól kiszolgált, hiszen én az a fajta támadó vagyok, akinek szüksége van erre, hogy eredményes legyen.

Ezek az arcok mindent elárulnak: így örültek a társak, Tajti Mátyás, Szánthó Regő és Bobál Dávid
Futács Márkó újabb góljainak Fotó: Szekeres Péter

S hogy a kritikákat miként élte meg? Erre is profin válaszolt a csatár.

– Dolgoztam keményen, nem véletlenül jártam már egy-két helyen, és már nem vagyok fiatal sem – mondta. – Tudom kezelni az ilyen helyzeteket, azt tettem, amit kellett, nem lehorgasztott fejjel mentem edzeni. Sokat dolgoztam, ebből nem engedtem, és úgy tűnik, hogy mindez kifizetődik. Ám még egyszer elmondanám: a csapatnak is köszönhető mindez. A siker ugyanígy Tajti Matyié, a múltkor pedig a duplázó Koszta Márk volt a nyerő ember. Amikor az eredmények nem jöttek, akkor is tudtam, hogy ebben a csapatban több van.

Gólok tehát kellenek, hiszen csak ezekkel lehet meccseket nyerni, de szép csendben azért jegyezzük meg: nem árt, ha a védelem is stabil. Ezenfelül Demjén Patrik 1-1-nél és 1-2-nél is nagyot védett, ami fontos momentum volt az egerszegiek sikerében.

Csütörtökön rendezik a DVTK–Újpest-találkozót, ha azon nem nyernek a hazaiak, akkor a ZTE FC már biztos bennmaradónak számít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában