Frissen Zalából

2021.03.31. 19:06

ZTE KK: a kiesés kérdése az egerszegiek és a Jászberény között dől el

Elkészült a Zalakerámia-ZTE KK programja a 9–14. helyért zajló férfi kosárlabda play outban, amit jövő szerdán, hazai környezetben kezdenek az egerszegiek. A sorozat május 15-ig tart, ám remélhetőleg addig nem kell majd izgulni…

Kerkai Attila

Ez a sorozat az alsóházi helyezések és a kiesés eldöntéséről szól, és a végén az utolsó helyezett búcsúzik az élvonaltól. A kérdés a jelenlegi utolsó helyezett Jászberény és az utolsó előtti ZTE KK között dőlhet el. A csapatok magukkal viszik az alapszakaszban elért eredményeiket, így a ZTE KK 6 győzelemmel áll, míg a JKSE csupán kettőt gyűjtött (a tabellán a ZTE előtt álló Kecskemét 10 győztes meccsnél tart). Összesen tíz mérkőzés vár még valamennyi résztvevőre.

A Zalakerámia-ZTE KK jövő szerdán a Kecskemét ellen kezd. Ezt a találkozót az utolsó fordulóból hozták előre, míg az első fordulós, PVSK elleni meccs a sorozat végére került. Az egerszegiek az első négy mérkőzésük után akár be is biztosíthatják a bennmaradást, hiszen háromszor itthon játszanak, majd Jászberénybe utaznak. Utóbbi párharc a fentiek értelmében igazi kiesési rangadónak számít majd.

A ZTE KK programja a play outban (minden meccs 18 órakor). Április 7., szerda: Zalakerámia ZTE KK–Kecskemét. Április 14., szerda: ZTE KK–Kaposvári KK. Április 17., szombat: ZTE KK–Oroszlány. Április 21., szerda: Jászberényi KSE–ZTE KK. Április 24., szombat: Kecskemét–ZTE KK. Április 28., szerda: ZTE KK–PVSK. Május 1., szombat: Kaposvár–ZTE KK. Május 5., szerda: Oroszlány–ZTE KK. Május 8., szombat: ZTE KK–Jászberény. Május 15., szombat: PVSK–ZTE KK.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában