A ZTE KK hasonló meccsre számíthat, mint szerdán

2020.11.13. 19:44

A Sopron KC jelenti most az újabb kihívást

Ha minden jól megy, szombaton folytatja a szerdán megkezdett bajnoki sorozatát a Zalakerámia-ZTE KK NB I. A csoportos férfi kosárlabdacsapata, amely ismét hazai pályán szerepelhet, amikor 18 órától a Sopron KC lesz az ellenfele. A találkozó – hasonlóan minden sporteseményhez – zárt kapus lesz.

Kerkai Attila

Glenn Montae, a ZTE KK amerikai centere újra a palánk alatt bizonyíthat

Fotó: Pezzetta

A ZTE KK a szerdai, Oroszlány elleni győzelemmel azonnal a tabella második helyére ugrott, de a mostani helyzetben nincs értelme a sorrendet nézni. Maradva a zalaiaknál: Ante Nazor együttesének ez volt az első mérkőzése, míg a mezőnyben vannak már hat, illetve öt mérkőzést is játszott együttesek. A ZTE KK mellett az Alba Fehérvár az, amely eddig szintén csak egy alkalommal meccselt.

A szombati ellenfél, a Sopron KC öt találkozón jutott túl, ebből kettőt megnyert, hármat elvesztett. Második sikerét kedden aratta, méghozzá a DEAC otthonában. A Zalakerámia-ZTE KK szerdán mutatkozott be a bajnokságban, amikor kétszeri hosszabbítás után győzött az Oroszlány ellen. A találkozó utolsó öt percében le kellett támogatni a pályáról az egerszegiek amerikai légiósát, Tyreek Durent, aki már nem is tudott visszatérni. Egy ütközés után láthatóan szédült, agyrázkódás gyanúja miatt vizsgálták, Ante Nazor, a ZTE KK vezetőedzője pedig pénteken a délelőtti edzés után még nem tudta, hogy a játékos szerepelhet-e a Sopron ellen.

Glenn Montae, a ZTE KK amerikai centere újra a palánk alatt bizonyíthat
Fotó: Pezzetta

Azt kérdeztük a szakvezetőtől, hogy melyek voltak a szerdai mérkőzés legfontosabb tanulságai.

– Nehéz volt így kezdeni a bajnokságot – szögezte le a vezetőedző. – Kemény ellenfelünk volt és az az igazság, hogy sokszor nem találtuk a ritmust, vagy éppen elvesztettük meccs közben. Erre kell figyelnünk most is.

A hosszabbítás második öt percében volt egy időkérése is Ante Nazornak, amikor alaposan „kiosztotta” játékosait… Miután nézők nélkül rendezték meg a találkozót, a hangja betöltötte a teret.

– Láttam, hogy kevésbé koncentrált a társaság, valahogy fel kellett rázni őket – mondta el erről utólag a szakvezető. – Azt gondolom, hogy szükséges volt és a példa mutatja, hogy eredményes is.

Ante Nazor szerint hasonló erősségű ellenfél érkezik hozzájuk szombaton, mint volt a szerdai. Persze, vannak eltérések, akár stílusbeli is, de felkészülnek rá.

– Hasonló erőt képvisel a Sopron, mint az Oroszlány, annyi különbséggel, hogy a soproniak taktikusabb kosárlabdát erőltetnek – tért rá a szombati ellenfélre. – Jó játékosaik vannak, védekezésből jól mennek át támadásba, ezt pedig meg kell akadályoznunk. Vannak a kulcsjátékosok, rájuk fel kell készülni. A Sopron jó ritmusban játszott a DEAC ellen, és győzött. Most ez az új kihívás csapatomnak, erre kell felkészülnünk, ami nehéz lesz, de megint meg kell mutatni az erőnket.

A válogatott Eb-selejtezői miatt szünet van a női bajnokságban. A jelenlegi helyzetben viszont lehetőség van korábban elhalasztott mérkőzéseket lejátszani. A ZTE NKK és a bajnok Sopron Basket hétfőn 18 órától Zalaegerszegen találkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában