Lovastusaverseny Nagykanizsán

2020.09.04. 21:32

Törölték a nemzetközi military versenyt

Pénteken a díjlovaglással megkezdődött a 23. Kanizsai Military lovastusaverseny a Csónakázó-tónál.

Kühne László

Pénteken a díjlovaglással indult a viadal

Fotó: a szerző

A mezőny elmaradt a várt 120-as létszámtól, mivel az osztrák versenyzők a koronavírus-járvány kapcsán hozott intézkedések miatt el sem indultak. A szlovákok pedig út közben vették az irányt egy lengyel versenyhelyszín felé. És hogy miért? „Bátran állíthatom, ezt a pályát még nem láttam ilyen rossz állapotban – fogalmazott Bázár György, a verseny nemzetközi stewardja. – A kategóriák közül a nemzetközi kétcsillagos törlésre is került, hiszen ilyen feltételek mellett, a sérülésveszély miatt ezt nem szabadott megrendezni.

Pénteken a díjlovaglással indult a viadal
Fotó: a szerző

Tisztában vagyunk vele, hogy az idei év történései megnehezítették a rendezők dolgát, illetve az utóbbi hetek időjárása sem játszott a kezükre. A tereplovagló pálya egyes részei nem biztonságosak, de a tópart, az úgynevezett parki rész is gondozatlan.” Az alsóbb kategóriákban ugyanakkor rajthoz áll(hat)­nak a versenyzők: ma 9 órától tereplovagló verseny következik, holnap kilenckor pedig a díjugratás vár a mezőny tagjaira.

Kapcsolódó tartalom:

https://www.zaol.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/nemzetkozi-lovastusaverseny-nagykanizsan-europaban-a-harmadik-legjobbnak-szamit-4464515/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában