A „tavalyi” pontok alapján bajnokok lettek

2020.09.16. 19:12

Győztes zárás után ezüstérmes a Csuti SK

A sakk NB I. B-ben is befejeződött a 2019–2020. évi szezon, ami a járvány miatt tartott őszig. A zárófordulóban a Zalaegerszegi Csuti-Hydrocomp fölényes győzelmet aratott a Tata-Biatorbágy ellen idegenben, és így a bajnok Ajka mögött a második helyet szerezte meg. A Tungsram-Aquaprofit NSK az 5. helyen végzett. 

Kerkai Attila

Még Horváth Tamás (Csuti) sem láthat tisztán a következő szezonnal kapcsolatban Fotó: archív/Szakony Attila

Egy évvel korábban még a csapatgyőzelem számított a végeredmény megállapításánál, és ennek alapján az egerszegi csapat lett volna a bajnok az Ajka előtt. A bizonytalan járványhelyzet miatt egyelőre még nem tiszta, mikor indul az új szezon, de nagy valószínűséggel csak januárban.

Tata-Naszály–

Z. Csuti-Hydrocomp 3,5:8,5

Zalai győztesek: Varga, Horváth Gy, Párkányi, Dobos, Pogány. Döntetlen: Horváth Á. Mészáros, Horváth T. Horváth S. Boronyák, Forgó, Balogh.

Alsószölnöki STE–

Tungsram-

Aquaprofit NSK 8:4

Gy.: Varga R. D.: Bodó, Sipos, Kobán, Haselbach, Miseta, Somogyi.

A bajnokság végeredménye: 1. Bányász Ajka 84, 2. Z. Csuti-Hydrocomp 81,5 3. Biatorbágy 73, …5. Tungsram.Aquaprofit NSK 68,5.

A szezon során a Z. Csuti legjobb pontszerzői: Pogány Zsombor 11 meccs/10 pont, Mádl Ildikó 10/7,5 Horváth Tamás 10/7, Mészáros Tamás és Horváth Sándor 11/7.

A kanizsaiak legjobbja: Haselbach Dávid 11/6,5.

Az NB II-es évad már korábban befejeződött, itt a Keszthelyi Spartacus a 3. lett 56,5 ponttal, legjobb pontszerzőjük Németh Zsolt 7/5,5. A Z. Csuti Baki Agrocentrum 48 ponttal 8., legjobb pontszerzőjük Apró Barnabás 7/4,5 ponttal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában