Húszezer néző előtt

2020.08.27. 15:00

Amikor a ZTE FC 3-1-re verte a Fradit – egy kis múltidézés...

Vasárnap rendezik meg a labdarúgó NB I-ben a ZTE FC és a Ferencváros találkozót. A Fradi vendégjátéka mindig is kiemelt figyelmet kapott a zalai megyeszékhelyen és nincs ez másként most sem.

Kerkai Attila

Elővételben csütörtökig a rendelkezésre álló jegyek több mint kétharmada elkelt, így garantálható a remek hangulat vasárnapra. Ami ugyanígy megvolt a ZTE FC tavaly szeptemberi összecsapásán is, amikor 10 ezren voltak a lelátón, és amit az FTC 2-1-re megnyert, vagy idén tavasszal is (1-1, 8748 néző). Szerhij Rebrov együttese ráadásul szerdán továbbjutott Bajnokok Ligája-selejtezőjében a Celtic Glasgow 2-1-es legyőzésével, így az érdeklődés érthetően még nagyobb a találkozó iránt.

Fotó: ZH Archívum

Ami a múltban is így volt. Ízelítőül idézzük fel a Zalai Hírlap archívumának segítségével egy csaknem 36 évvel ezelőtti ZTE-Ferencváros találkozó, amit az egerszegiek 3-1-re megnyertek. Akkor húszezren voltak a ZTE-stadionban, a Gellei Imre vezette egerszegiek egyik sikerkorszakukat élték ekkor, hiszen a negyedik helyen végeztek a bajnokságban és sokáig ez volt a csapat legjobb helyezése is a hazai élvonalban egészen a 2002-es bajnoki címig.

Alább a mérkőzés jegyzőkönyve és legfontosabb eseményeinek összefoglalója. Az összeállításokhoz pedig jó böngészést és aki ott volt számára egy kis nosztalgiázást.

ZTE-FTC 3:1 (2-0)

Zalaegerszeg: 20.000, néző Játékvezető: Drigán (Palik, Vankó).

ZTE: Balázs – Molnár, Csepregi II., Török, Péter – Nagy T., Galántai, Czigány, Soós – Nagy I. , Gass. Edző: Gellei Imre.

FTC: Zsiborás – Szántó, Pintér, Rab, Keller – Takács, Koch, Pogány – Fischer, Szabadi, Zsivotzky. Edző: Vincze Géza.A gólok története:37. perc: Nagy I. két jó csel után Gasshoz játszott, aki 17 méterről kapura lőtt, a labda a keresztező Rabról a kapu bal oldalába került. Öngól! 1-0.

38. perc: Galántai legurított szabadrúgását Péter 20 méterről lőtte kapura, s a nagy erejű lövés a sorfalat érintve vágódott a kapu bal oldalába, 2-0.

67. perc: Péter kitűnő labdájával Soós tört kapura, elvitte a labdát a kivetődő Zsiborás mellett is, a kapus azonban akasztotta a játékost, 11-es! Csepregi II. a kapu jobb oldalába vágta a labdát, 3-0.

66. perc: Konrád a 16-os vonalnál felvágta Pogányt , a játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt Szántó a kapu jobb oldalába lőtte, 3-1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában