Már majdnem háromszázan

2019.10.29. 19:58

Új részvételi rekord született a huszonhatodik Deák Teljesítménytúrákon

söjtör A tavalyi kiemelkedő, talán a jubileummal kapcsolatos lelkesedés után idén újra megdőlt a részvételi rekord a Deák Teljesítménytúrákon: huszonhatodik nekifutásra az öt különböző távot összesen 295 ember teljesítette.

Varga Andor

Voltak, akik hűséges társukkal teljesítették a távot Fotó: a szerző

A programot először 1994-ben rendezte meg a Söjtöri Természetjáró Egyesület, a főszervező Toplak József pedig a kezdetektől részese a „kalandnak”.

– Az idei év legfontosabb újdonsága volt, hogy a rendezvény központja a helyi méhészek bázisáról az önkormányzat Öreg-hegyi vendégházába költözött – kezdte a tapasztalatok összegzését Toplak József. – Nagyszerűen bevált a változás, úgy vélem, ez az épület hosszú távon otthona lehet a túrának. A legfőbb pozitívum, hogy itt sokkal nagyobb a hely, a szervezőknek és a résztvevőknek is jobb, hogy kényelmesebben és gördülékenyebben tudtuk lefolytatni az adminisztrációt. A jól felszerelt konyhában pedig a célba érkezők étkeztetését végző asszonyoknak is egyszerűbb dolguk volt. Jár a köszönet a helyet biztosító önkormányzatnak, illetve a helyi polgárőröknek is.

Voltak, akik hűséges társukkal teljesítették a távot Fotó: Pápista Judit

A többség persze ezúttal is a legrövidebb távon, 20 kilométeren indult, de a legnagyobb kihívást, a 70 kilométerest is 18-an teljesítették. Köztük számottevően sok volt az újonc, ám a „régi motoros” is: a teljesítési örökranglistát a leghosszabb távon immár egyedül vezeti (13) a lenti Takács Károly, miközben harmadikként a pécsi Torma Tamás is elérte a tízes határt.

És szép, több mint 72 ezer forintos sikerrel zárult az a gyűjtés is, ami a résztvevők körében egy izomsorvadásban szenvedő kisfiú, Hosszú Levente javára lezajlott.

Toplak József pedig máris gondol a folytatásra: a huszonhetedik túrát a tervek szerint 2020. október 24-én rendezik majd meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában