Győztes hazai bemutatkozás

2019.08.04. 20:32

A Nagykanizsa hozta a kötelezőt, a Hévíz hétgólos vereségbe futott bele

Győzelemmel kezdte 2019/20-as bajnoki szezonját az NB III-ban a nagykanizsai legénység, Barna László tanítványai az újonc Lipót csapatát múlták felül a Nyugati csoport nyitányán, ugyanakkor a harmadik vonalba újoncként visszatérő Hévíz SK a csoport egyik favoritja, az Érdi VSE otthonában kapott ki nagy különbséggel.

KL, KA

Szegleti Gergely (7) mozdulata talán nem szokványos, de jókor érkezett és gólt ért el, ami fontos volt csapatának Fotó: Szakony Attila

FC Nagykanizsa

–Lipót Pékség SE 2-0 (1-0)

Nagykanizsa, 500 néző. Jv.: Bana G.

Nagykanizsa: Horváth M. – Pál D. (Kretz) – Simonfalvi, Major, Horváth B. – Gerencsér A., Béli M. (Bagó) – Szegleti, Hampuk (Kovács Gy.), Ekker – Vittman. Vezetőedző: Barna László.

Gólszerzők: Szegleti (21.), Kretz (59.).

Pörgősen kezdett a Nagykanizsa az idénynyitó találkozóján, játékosai igyekeztek minél gyorsabban az ellenfél védőharmadában eredményeset alakítani, így Béli Milánnak volt is egy jó szabadrúgás-kísérlete. A vendégek sem tűntek megilletődöttnek, a félidő hajrájában bátrabban jöttek ki „állásaikból”, illetve keményebben is odaléptek. A kanizsai csapatot kellemetlenül érintette Pál Dávid sérülése, akit le kellett cserélni, de ugyanígy járt Hampuk Ádám is. Akkor azonban a Kanizsa már túl volt vezető találatán, melyet a középre érkező Szegleti szerzett meg a 21. percben. Az első 45 perc végén a kanizsaiakat a kapufa is kisegítette. A második játékrészben a vendégek próbálták fokozni a tempót az egyenlítésért, a hazaiak pedig bátran kontrázhattak. Ezért jött jókor Kretz Bálint szép beindulás utáni találata, aki a jobbösszekötő helyéről az 59. percben volt eredményes, és a 2-0 már biztos előnyt eredményezett. A továbbiakban inkább arra kellett vigyázniuk a hazaiaknak, hogy sérülés miatt Barna László már ne cseréljen. A hajrában a kapuban Horváth Márton is bizonyíthatott nagy védéseivel.

Szegleti Gergely (7) mozdulata talán nem szokványos, de jókor érkezett és gólt ért el, ami fontos volt csapatának Fotó: Szakony Attila

Barna László: Küzdelmes meccsen a gólokat mi rúgtuk, ezért úgy érzem, győzelmünk megérdemelt. Ennek ellenére a súlyos sérülések miatt voltak gondjaink, de a védelmünk és a kapusteljesítményünk segítségével együtt jól vizsgáztunk.

Érdi VSE–Hévíz SK

7-0 (2-0)

Érd, 200 néző. Jv.: Altorjay.

Hévíz SK: Jánosa – Szi-Péter J., Giber, Horváth L., Török (Szi-Péter Zs.) – Németh Á. (Kobra), Nedelkó (Tóth G.) – Pajor, Horváth D., Németh E. – Bontó. Vezetőedző: Damina László.

Gólszerzők: Mojzer (6.), Pál Sz. (31.), Kollega (50., 84.), Németh G. (54.), Koós (60.), Pintér N.(88.).

Az újonc Hévíz együttese a csoport egyik élcsapata ellen debütált. Ami nem lett hálás feladat, ugyanis az Érd csapata a zalaiak minden hibáját kihasználta és góllal büntetett, ugyanakkor a Hévíznek is akadtak lehetőségei.

 

Damina László: Gratulálok az ellenfélnek, a két csapat között a tapasztalatbeli különbség volt a döntő tényező. Felmértük magunkat, innen indulunk…

A Nyugati csoport 1. fordulójának további eredményei: Veszprém–Sárvár 1-1, Balatonlelle–Pápa 0-3, BKV Előre–Fehérvár FC II. 0-0, Mosonmagyaróvár–Ménfőcsanak 0-1, III. Kerület TVE–Komárom 1-1, Bicske–Puskás Akadémia FC 2-2. II.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában