Már sereghajtó pozícióban a Hida

2019.05.05. 21:09

A labdarúgó NB III 26. fordulójában mindkét zalai csapat kikapott

A labdarúgó NB III Nyugati csoportjának 26. fordulójában mindkét zalai csapat kikapott.

Bedő István, Kühne László

A fehér mezes Andráshida helyzete most már igen nehéz

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Komárom VSE–FC Nagykanizsa 2-1 (0-1)

Komárom, 100 néző. Jv.: Móri T.

Nagykanizsa: Horváth M. – Pál D., Szabó B., Gerencsér A., Horváth D. – Kretz, Kovács O. – Hetesi (Kovács Gy.), Lőrincz, Vajda R. (Horváth B.) – Vittman (Major, 85.). Vezetőedző: Barna László.

Az elszánt kanizsaiak nem voltak megilletődöttek a „felső” tabellaszomszéd otthonában. Sőt, az első félidő hajrájához közeledve Lőrincz Bence révén a vezetést is megszerezték. A második negyvenöt percben értelemszerűen a komáromiak próbáltak változtatni a játék képén és az álláson, fáradozásaikat pedig a 60. percben siker koronázta, amikor a csereként beállt Hajba Tamás révén egyenlítettek. A mérkőzés addigi történései, illetve a játék képe alapján is váratlan fordulat következett a 87. percben, amikor Kenesi Krisztián góljával eldöntötte a mérkőzést a hazaiak javára.

Barna László: „Nem tehetek szemrehányást a srácoknak, hiszen a vezetésünk után is diktáltunk, de nem tudtuk megszerezni a második gólt. Mentünk előre, de Kenesei Krisztián döntött: egy ilyen rutinos játékos nem hibáz el ekkora lehetőséget…”

A fehér mezes Andráshida helyzete most már igen nehéz
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Tarr Andráshida–Dunaharaszti MTK 0-3 (0-1)

Zalaegerszeg, 75 néző. Jv.: Szalai.

Andráshida: Czirjék – Horváth T. (Horváth D. ), Simonfalvi, Takács, Rózsa – Marsai, Temlén (Fábián), Bíró, Szegleti – Szabó M. (Molnár), Tóth L. Edző: Dobos Sándor.

Gólszerzők: Gacsal, Kovács G., Nicsenko.

A kiesési rangadón a zalai csapat kezdett jobban. A Dunaharaszti visszaállt kontrázni, kevés sikerrel. Az első negyedóra egyértelműen a hazaiaké volt. A második tizenöt percben már kiegyenlített játék folyt a pályán. A csúszós pálya, és a nagy erejű szél gyakran megtréfálta a játékosokat. A félidő hajrájában, egy védelmi hiba után szabadrúgáshoz jutott a vendégcsapat. Úgy nézett ki a labda fölé száll, de a szél közbeszólt, és vezetett a vendégcsapat. Fordulás után beszorította ellenfelét a hazai csapat. Kitámadott a Hida, a vendégek újabb kontrából növelték előnyüket. A zalaiak átlövésekkel kísérleteztek, amelyek rendre pontatlanok voltak. A hajrában ismét sikeres kontrát vezetett a Dunaharaszti. Vereségével a zalai együttes hátrányba került a kiesés ellen folytatott harcban.

Dobos Sándor: „Túl sok volt a hiányzónk. A vendégek védelmünk hibáit könyörtelenül kihasználták. Nincs vége a bajnokságnak, tovább harcolunk a bentmaradásért.”

A forduló további eredményei: Vidi II.–Pápa 1-1, BKV Előre–Ajka 0-3, Érd–Puskás II. 2-0, Csepel–Pénzügyőr 1-1, Sárvár–THSE-Szabadkikötő 2-0, Lapzárta után: Ménfőcsanak–III. Ker. TVE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában