Kemény ellenfél volt a Gliwice Egerszegen is

2019.02.20. 20:00

Jó meccsen biztató ZTE KK-előny

A férfi kosárlabda Alpok Adria Kupa negyeddöntőjében a Zalakerámia-ZTE KK együttese szerdán este a lengyel GTK Gliwice együttesét fogadta. Változatos, pontgazdag találkozón a ZTE KK 21 pontos előnyt harcolt ki magának a visszavágóra.

Kerkai Attila

Fotó: Katona Tibor

Zalakerámia-ZTE KK – GTK Gliwice 114-93(27-18, 24-28, 31-20, 32-27)

Zalaegerszeg, néző. Jv.: Boros, Tóth K., Esztergályos.

ZTE KK: Ware 14/6, Thompson 32/15, Green 17/6, Szabó Zs. 14, Agafonov 9. Csere: Bagó 8, Gulyás 2, Durázi 14, Kis R., Farkas A 3/3. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Gliwice: Mack 14/3, Radwanski 2, LeChance 9/9, Slupinski 2, Morgan 21. Csere: Washington 18, Robak 2, Kiwilska 4, Dloniak 6/6, Piechowicz 7/3, Szlachetka 6/6. Vezetőedző: Pawel Turkiewicz.

Az egerszegi csapatban bokasérülése miatt hosszabb pihenőre kényszerülő Papp Péter mellett a belázasodott Doktor Péter is kidőlt a sorból. Viszonylag gyorsan ellépett ellenfelétől a ZTE KK (11-4), s úgy tűnt néhány perc játék után, hogy a ZTE KK kezdő ötöse talán jobb erőkből áll, ám a lengyel csapaton érződött, hogy egy erősebb bajnokságban edződik, és náluk is vannak légiósok. Az pedig gyorsan nyilvánvaló lett, hogy bővebb és hatékonyabb a cseresoruk, így nem szakadtak le a vendégek (27-21). Az biztos, hogy az egerszegiek kemény védekezést kaptak, ennek ellenére Thompson „megszórta” magát, hiszen 12 perc után már 14 pontnál járt. Szabó és Agafonov viszont ekkor még nem talált be, aztán Szabó kezdte meg előbb a pontgyártást (37-27). A lengyeleknél viszont a két amerikai „kisember”, Mack és Washington nagyon mozgékonynak bizonyult, nehéz volt őket tartani, és fogyott a hazai előny (40-37). Változatos volt a mérkőzés, a vendégek feljöttek már egy pontra is, de a nagyszünetre megmaradt a hazai előny (51-46).

Fotó: Katona Tibor

Innen folytatták, hasonlóképpen, mint korábban. Vagyis, Thompson szórta a kosarakat, de nem tudta lerázni a ZTE KK a lengyel csapatot, amely szívós ellenfélnek bizonyult és tíz pontnál jobban nem szakadt le (64-53). Nem volt egyszerű játszani a Gliwice ellen, amely többféle szerkezetben játszott és váltogatta ezt. Centerük, Morgan pedig úgy védekezésben, mint támadásban nagyon hatékonynak bizonyult. Bencze Tamás, a hazaiak mestere pedig pályára küldte a fiatal Farkas Attilát. Minden bizonnyal gyorsítani szerette volna vele saját csapata játékát és a ZTE KK 77-64-re elment, ami addig a legnagyobb különbséget jelentette. Ware egy hármassal zárta le ezt a negyedet, ami 82-66-os vezetést jelentett csapatának.

Fehér szerelésben Szabó Zsolt szerez újabb kosarat Fotó: Katona Tibor

Hazai oldalon Thompson 28. pontját is megszerezte, de megint jött a válasz, úgyhogy semmi sem tűnt lefutottnak (85-73). Ekkor jött nagyon jól a ZTE KK-nak a Farkas utolsó másodperces hármasa – mondani sem kell, nagyon tetszett a közönségnek. Később pedig Green dobott fontos kosarakat, Thompson pedig az újabb hármassal 101-79-re alakította a találkozó állását. A kérdés innentől már az volt, hogy ebből az előnyből mennyit őriz meg a visszavágóra a ZTE KK, hiszen szűk öt perc még vissza volt. A lengyelek próbáltak faragni hátrányukból, de 21 pontos előnnyel várhatja a zalai csapat a jövő keddi visszavágót. Aztán, hogy mindez mire lesz elég, majd kiderült.

Bencze Tamás: „A támadójátékunk azt hiszem nem szorul magyarázatra, jó ritmusban játszottunk és volt egy extra teljesítmény a csapatban Thompson részéről. Viszont sok pontot is kaptunk, a látottak alapján az eredmény kissé túlzó, nem lefutott még a visszavágó”

Pawel Turkiewicz: „Gratulálok az ellenfélnek, nagyon jól játszott, különösen a második félidőben, hiszen hatvanhárom pontot dobott. Sok könnyű kosarat engedtünk nekik, de odahaza javítani szeretnénk.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában