Kosárlabda

2019.01.08. 18:17

A férfiak a DEAC, a nők a BEAC ellen játszanak a Magyar Kupában

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségében kedden elkészítették a női és a férfi Magyar Kupa nyolcas döntőjének párosítását is. A két érintett zalai gárda nem panaszkodhat balszerencsére.

Jóna István, Varga Andor

Evanthia Maltsi (ZTE NKK) passzol a legutóbbi, Diósgyőr elleni bajnokin

Fotó: Pezzetta Umberto

A szisztéma mindkét nemben ugyanaz: az élvonalbeli bajnoki tabella állását vették alapul, és azok a csapatok kerültek a nyolcas döntőbe, amelyek 2018 végén az első nyolc helyen tanyáztak. A sorsolás eseményeire térve pedig következzenek először a hölgyek, akik március 1. és 3. (péntek–vasárnap) között Győrben, az Egyetemi csarnokban vívnak majd meg a végső győzelemért.

A programot a ZTE NKK–BEAC Újbuda találkozó vezeti majd fel 13 órakor, vagyis a zalaiak elkerülték a „nagyokat”: a fővárosiak nyolcadikok a tabellán és négy meccsel nyertek kevesebbet, mint a közvetlenül előttük tanyázó NKE-Csata. Pedig – miután a gárdák közt nem voltak kiemeltek – járhattak volna sokkal rosszabbul is az egerszegiek, a kialakult párosítások közül elég a Győr– Sopron rangadóra gondolni. És ha a ZTE NKK sikerrel veszi az első akadályt, akkor az NKE-Csata–Szekszárd párharc győztesével mérkőzhet március 2-án (szombat) 15.30-as kezdéssel a fináléba kerülésért.

Evanthia Maltsi (ZTE NKK) passzol a legutóbbi, Diósgyőr elleni bajnokin
Fotó: Pezzetta Umberto

A teljesség kedvéért: a negyedik negyeddöntőben pénteken a PEAC és a DVTK csap majd össze. – Természetesen örülünk a sorsolásnak, hiszen ebben a párosításban nagyobb esélyünk lehet az elődöntőbe jutásra – értékelt érdeklődésünkre Gáspár Dávid, a ZTE NKK vezetőedzője. – Másrészről nem gondolom, hogy könnyű mérkőzés vár ránk a BEAC ellen. A férfiak február 14. és 16. (csütörtök–szombat) között szintén Győrben, az Audi Arénában harcolnak a trófeáért.

A Zalakerámia-ZTE KK az első nap utolsó meccsén (20.30) a DEAC együttesével mérkőzik. – Megkaptuk az egyik csapatot a négy közül, amelyeket a sorsolás előtt szerettünk volna – mondta el Bencze Tamás, a zalaiak szakvezetője. – Semleges pályán persze nem vagyunk egyértelmű favoritok a Debrecen ellen, hiszen hasonlóan szerepelnek a bajnokságban, mint mi, de jó esélyünk van a négy közé kerülni. A további negyeddöntős program: Falco–Paks (13 óra), Jászberény–Körmend (15.30), PVSK–Szolnok (18). A ZTE KK a pénteki második elődöntőben (18) utóbbi párharc győztesével találkozhat majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában