A Teskánd legyőzte a Gyenesdiás csapatát

2018.11.18. 19:04

Rangadót nyert a Hévíz együttese a Gellénháza ellen a megye I-ben

A hét végén a 14. fordulóval folytatódtak a küzdelmek a megyei labdarúgó I. osztály 2018/2019-es szezonjában.

Zalai Hírlap Sport

hazaiak játékosa, Török Milán (elöl) szerezte a Hévíz–Gellénháza találkozó egyetlen gólját Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Creaton Lenti TE–ZNET-Telekom Becsehely 1–0 (1–0)

Lenti, 50 néző. Jv.: Takács G.

Lenti TE: Simon – Fehér, Kondákor, Lovrencsics, Varga, Ágoston, Dolmányos, Sárkány, Kiss, Balog M. (Podszkos), Mayer (Sebők). Edző: Szarka Péter.

Becsehely: Szekeres – Pintér, Végh, Balázs, Markulia, Török Mi., Mutter (Török Má.), Kovács, Balassa, Soós, Molnár. Edző: Mutter Attila.

Egyenlő erők küzdelme folyt az első félidőben, majd a 20. percben egy szép támadásból Balog M. vezetést szerzett a hazai csapatnak. A játékrész vége felé nagy egyenlítési lehetősége volt a vendégcsapatnak, ami kimaradt. A második félidőben hasonló küzdelem folyt mindkét csapat részéről, egy-egy helyzet volt mindkét oldalon. A hazai csapat így egygólos győzelmét megőrizte és begyűjtötte a három pontot.

Gólszerző: Balog M. Jók: Dolmányos, Kondákor, Varga, ill. Molnár. U19: Lenti TE–Becsehely 6–1.

Hévíz–Olajmunkás Gellénháza 1–0 (1–0)

Hévíz, 150 néző. Jv.: Lapath D.

Hévíz: Jánosa – Meidl, Baráth, Giber, Tóth G., Török (Tóth B.), Horváth M. (Kiglics), Szi, Horváth D. (Nagy R.), Varga M. (Nedelkó), Vass. Edző: Damina László.

Gellénháza: Osbáth – Horváth P., Szántó, Papp T., Bognár, Nagy B. (Dávid), Szabó B., Lukács, Czibor, Odonics, Horváth L. Edző: Bencze Péter.

A Hévíz–Gellénháza rangadó a hazai csapat egyik legnehezebb mérkőzésének ígérkezett. A tabella harmadik helyén tanyázó, jó erőkből álló vendégek már az első pillanattól fogva jelezték, hogy ők szeretnék elrontani a Hévíz győzelmi sorozatát. Gellénházi támadásokkal kezdődött az első félidő, de az ötödik percben már a Hévíz mellé jegyezhettünk fel két hatalmas helyzetet. Ezekben a szituációkban vagy a vendégkapus, vagy a kapufa sietett a vendégek segítségére. A félidő első harmadában kialakított számtalan hévízi helyzet közül egyet Török Milán váltott gólra: a 24. percben egyéni akciója végén kisodródva, szinte az alapvonalról, parádés mozdulattal emelt a hosszú sarokba, 1–0. A félidő végéig a hévízi nyomás nem enyhült, többször alakult ki „tűzijáték” az Olajmunkás kapuja előterében, de az első játékrészben több gól nem született. A második félidőt a Gellénháza kezdte jobban, megélénkült a játék. A labda túlnyomó részben a mezőnyben pattogott, a kapuk nem forogtak veszélyben. A vendégcsapat labdakihozatallal kezdte meg a Hévíz elleni támadásait, de ezek a középpályán minden esetben elhaltak. A mai mérkőzésen is masszív hazai védelem mögött Jánosa Tibornak most sem akadt komoly védenivalója. Az utolsó veszélyes támadása a Hévíznek a 90. percben volt, Vass György vezethette a kapusra a labdát, de az utolsó pillanatban két becsúszó vendégvédő menteni tudott. Nehéz, küzdelmes mérkőzésen a Hévíz megérdemelten szerezte meg sorozatban a 14. győzelmét.

Gólszerző: Török. Jók: az egész csapat, ill. Osbáth, Papp, Lukács, Czibor, Bognár.

FC Keszthely Lazzarin Café–Zalalövő 0–4 (0–2)

Keszthely, 50 néző. Jv.: Lakics P.

Keszthely: Gujgiczer – Pintér, Bertók, Pál, Marton, Németh A., Kenesei (Tóth G.), Meszlényi, Bogdán, Balása, Horváth G. Edző: Németh István.

Zalalövő: Dóra – Tóth G., Gyenese, Flander (Darabos), Nagy D., Kellner, Zsoldos At. (Zsoldos An.), Cser (Horváth T.), Sipos (Kiss B.), Cseresznyés, Penczák. Edző: Vaspöri Zoltán.

Tapogatózó játékkal telt el az első 20 perc, mindkét csapat kereste a fogást az ellenfélen, majd a 28. percben egy szép bal oldali támadás után egy fejes góllal megszerezte a vezetést a Zalalövő. Közel egyforma két csapat játékát hozta a mérkőzés, de a kapu előtt határozottabbak voltak a vendégek, és lesgyanús helyzetből megszerezték a második találatot is. A kevés cserével játszó keszthelyiek megpróbáltak javítani az eredményen, de két játékos is meghúzódott, ami el is döntötte a mérkőzést a keményebb, határozottabb Zalalövő javára.

Gólszerzők: Gyenese, Nagy D., Kellner, Kiss B. Jók: Pintér, Bertók, Bogdán, Balása, ill. Kellner, Kiss B., Gyenese, Nagy D. U19: FC Keszthely–Zalalövő 3–3.

Police-Ola–Flexibil-Top Zalakomár 5–2 (2–2)

Zalaegerszeg, 80 néző. Jv.: Siket L.

Police-Ola: Szilasi – Szekeres, Papp D. (Csiszár), Igazi, Lukács P., Kócza (László), Lukács B. (Sonkoly), Bognár (Kovács B.), Erdélyi, Balogh G., Goldfinger. Edző: Czigola Zsolt.

Zalakomár: Horváth R. – Losonczi, Csizmadia, Takács, Bagó (Vincze), Csalló, Fábián, Horváth J., Madarász, Horváth Zs., Mészáros. Edző: Kiss István.

A vendégeknek sikerült két gyors góllal meglepniük a hazaiakat, akik a félidő végére rendezték a sorokat. A második félidőben jól használta ki a Police-Ola a lehetőségeit, így megérdemelten nyerte a mérkőzést.

Gólszerzők: Kócza (2), Papp D. (2), Lukács P., ill. Horváth J. (2). Jók: az egész csapat, ill. Losonczi, Csalló. U19: Police-Ola–Zalakomár 9–0.

Szepetnek–Csács-NSE 5–0 (4–0)

Szepetnek, 60 néző. Jv.: Varga P.

Szepetnek: Szőke (László) – Kotnyek, Takács, Kozári, Völgyi, Horváth M. (Pati), Kiss, Nagy, Kobra, Bilák, Cs. Horváth. Edző: Domján László.

Csács-NSE: Szommer – Éder, Szabó, Hadrik, Szente (Egyed), Vizsy, Flórián, Luter, Nikitscher, Németh, Karakai. Edző: Csongár Péter.

A mérkőzés első részét a hazai labdabirtoklás mellett veszélyes vendégkontrák jellemezték. A fordulópontot Cs. Horváth fejes gólja jelentette. Ettől kezdve a Szepetnek szép akciókat vezetett, és Kobra növelte az előnyt. A félidő hajrájában Bilák és Nagy Tamás góljaival tovább nőtt a hazaiak előnye. Szünet után Nagy Tamás második találata beállította a végeredményt, ezt követően izgalmas utolsó fél óra következett, amelyben a hazaiak több nagy helyzetet hagytak kihasználatlanul, a vendégek pedig két kapufát lőttek. A mérkőzés összképét tekintve ilyen arányban is megérdemelt a szepetneki győzelem.

Gólszerzők: Nagy T. (2), Cs. Horváth., Kobra, Bilák. Jók: az egész csapat, ill. Vizsy, Karakai. U19: Szepetnek–Csács-NSE 8–1.

Lets Do It Technoroll Teskánd–Kinizsi SK Gyenesdiás 2–1 (2–1)

Teskánd, 50 néző. Jv.: Kubicsek M.

Teskánd: Vas – Gulyás, Czömpöl (Kiss P.), Karvalics, Pergel B., Magyar, Balogh A., László, Major, Bedő, Somogyi. Edző: Pergel Attila.

Gyenesdiás: Szabó Á. – Tóth R., Tarnóczai, Hegyi, Szőcze (Kiss B.), Sipőcz, Czafit, Pálfi, Mátó (Szokoli), Kovács D., Balogh G. Edző: Kocsis Norbert.

Rangadóhoz méltó, kemény és taktikus mérkőzést láthatott a közönség. A hazaiak a 13. percben Pergel B. góljával megszerezték a vezetést, majd pár percre rá tovább növelhették volna előnyüket, de Balogh fejesét Szabó bravúrral védte. A 24. percben Pálfi egyenlített egy kavarodás után. A félidő végén egy szerencsés góllal ismét vezetett a hazai csapat Karvalics révén. A második félidőben a Gyenesdiás dominált, de nagy helyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani. A mérkőzés végén elszabadultak az indulatok, mind a két oldalon egy-egy kiállítás történt. A hazai csapat küzdeni tudása miatt megérdemelte a győzelmet.

Gólszerzők: Pergel B., Karvalics, ill. Pálfi. Jók: Pergel B., Balogh A., Bedő, ill. Czafit, Pálfi, Hegyi. Kiállítva: Somogyi (94.), ill. Kovács D. (94.). U19: Teskánd–Gyenesdiás, elmaradt.

Zalaszentgrót–Horváth-MÉH Kiskanizsai Sáskák 5–0 (2–0)

Zalaszentgrót, 150 néző. Jv.: Bors B.

Zalaszentgrót: Tóth Zs. – Lampert (Németh Á.), Horváth D., Horváth E., Csarmasz, Sümegi, Gájer P., Ferenczi (Bonyhárd), Horváth B. (Kovács B.), Csik (Nagy T.), Gájer F. Edző: Jankovics Péter.

Kiskanizsa: Munkácsi – Csordás, Póka (Parragi), Piecs, Nagy R., Lukács, László, Anger, Horváth G., Abay Nemes (Németh R.), Varga D. Edző: Lukács István.

Ahogy elvárható egy jó formában lévő csapattól, hazai pályán a mérkőzés elejétől domináltak a szentgrótiak. A helyzeteket sorra dolgozták ki, de az első gólt kiskanizsai segítséggel érték el. Az első félidőben még egy hazai gól született. A második játékrész is a zalaszentgrótiak támadásairól szólt, és kétség sem fért ahhoz, hogy ki hagyja el győztesen a pályát. Látványos támadásokkal és szebbnél szebb gólokkal köszönték meg a szurkolóknak a hazaiak, hogy szép számban támogatták ma is a csapatot.

Gólszerzők: Ferenczi, Horváth D., Nagy T., Gájer P., Horváth G. (öngól). Jók: Horváth D., Horváth E., Ferenczi D., ill. senki. U19: Zalaszentgrót–Kiskanizsa 7–0.

Femat Csesztreg–Semjénháza 1–2 (1–1)

Csesztreg, 100 néző. Jv.: Major Zs.

Csesztreg: Csuk – Pál, Szekeres, Horváth R., Kiss Ba., Kancsal, Nagy N., Nagy M., Szabó, Kiss Bá., Nagy R. Edző: Németh Imre.

Semjénháza: Szakmeiszter Á. – Kovács, Szollár, Pál Mi. (Novák), Orbán, Orsós (Horváth M.), Szakmeiszter J. Pál Ma. (Dömötör), Pápai, Schuller, Kapuvári. Edző: Németh István.

Nem jól indult a mérkőzés a hazaiak részéről, hiszen az első támadásból a vendégektől Pápai megszerezte a vezetést. Ez után kiegyenlített játék folyt, a 20. percben egy jobb oldali szögletet követően Kiss Bálint talált a kapuba, 1–1. A második félidőben voltak helyzetek mindkét oldalon, de gól nem született. A 86. percben a játékvezető egy véleményes 11-est adott a Csesztreg ellen, melyet Schuller értékesített, és ezzel megszerezték a győzelmet a vendégek. A játék képe alapján a döntetlen igazságosabb eredmény lett volna.

Gólszerzők: Kiss Bá., ill. Pápai, Schuller (11-esből). Jók: Nagy M., Nagy R., ill. Kovács, Szakmeiszter J., Schuller. U19: Cseszterg–Semjénháza 13–1.

Tudósítottak

Csesztreg Kopecskó János

Hévíz Jánosa Tibor

Keszthely Németh István

Lenti Kosár Lajos

Police-Ola Kovács József

Szepetnek Harmat János

Teskánd Pergel Attila

Zalaszentgrót Kardos Roland

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában