Az N. Izzó majd’ húsz év után újra az NB I B-ben

2018.09.13. 18:23

Szombaton Tatán kezdi meg a sorozatot a kanizsai csapat

Majd’ húsz esztendő után ismét NB I B-s férfi kézilabda-együttese van a kanizsaiaknak, hiszen a Tungsram SE immár a második vonalban kezdheti a küzdelmeket.

Kühne László

Az N. Izzó SE csapatánál sok-sok éve már Kiss Gergely (a labdával) jelenti az állandóságot, aki húzóembere csapatának Fotó: Szakony

A csapat háza táján érezhető is a nagyobb várakozás, nagy volt a játékosmozgás, a hétvégén pedig kezdődhet a nagy versenyfutás az NB I B Nyugati csoportjában. – Augusztus elsején kezdték a felkészülést a játékosok, de a nyárra volt már egyéni edzésterv is – mondta el Madarász Péter, a Tungsram edzője.

– Egy gyékényesi összetartás után a futó- és erőnléti tréningeket Kanizsán végeztük, többször edzettünk Csurgón is teremben. Napi kétszer is tudtunk tréningezni, majd következtek olyan edzőmeccsek is, melyeket Pécsen és a horvátországi Kaproncán is vívhattunk. A kanizsaiak rajtja egy nappal előrébb került, hiszen vasárnap helyett már szeptember 15-én, szombaton pályára léphetnek a Tatai AC otthonában. – Mint minden újoncnak, az első idényben nekünk is a bennmaradás lehet a célunk – fogalmazott Marczinka Csaba, a Tungsram szakmai igazgatója.

Az N. Izzó SE csapatánál sok-sok éve már Kiss Gergely (a labdával) jelenti az állandóságot, aki húzóembere csapatának Fotó: Szakony

– Az őszi szezon lezárultával tudjuk majd igazán felmérni, hogy hol is tart a csapatunk, ugyanakkor a játékoskeretünket úgy próbáltuk alakítani, hogy megfeleljünk az új kihívásoknak. Az első fordulók találkozóit idegenben vívhatjuk, mivel a csarnokhelyzet egyelőre így alakult, ezzel viszont majd a tavaszi szezonban lehet több bajnokink itthon. A Tungsram SE Nagykanizsa NB I B-s férfi kézilabda- együttesénél a közelmúltban a közösségi médiát is segítségül hívva hivatalosan mutatták be az újonnan érkezett játékosokat.

Fotó: Szakony Attila

A beszámolók szerint a kapus Balogh Ákos a csurgói mezt cserélte kanizsaira, Balogh Pétert a Tatai ACtól hozták Nagykanizsára, Bécsi Ádám – szintén – Csurgóról kettős játékengedéllyel érkezett, Gazdag Tibor ugyanúgy a somogyi kisvárosból jött, Gyimesi Máté legutóbbi állomáshelye az Ajka KK volt. Kovacsics Ferenc legutóbb Pécsen játszott, Miklós Gergő hálóőr veszprémi szereplés után kézilabdázhat Dél-Zalában, Nagy Attila az elmúlt szezonban Törökszentmiklóson kézilabdázott, Tóth Károly Attila Ceglédről kettős igazolással került a Tungsramhoz. A távozók listáján Babati Szabolcsot, Füle Csabát, Gilitsch Gergőt, Hári Kristófot, Lebár Bencét, Metzger Dánielt, Nagyvizeli Norbertet és Tompek Alajost találhatjuk. A Tatán rajtoló bajnokságban tehát szinte egy új együttest láthat majd a kanizsai gárda szurkolóserege.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában