Súlyemelés tűző napon és esőben

2018.08.11. 09:00

Danicser Anita különleges körülmények között versenyzett Budakalászon

Danicser Anita Melinda, a ZTE Súlyemelő Klub versenyzője a nyáron sem pihen, minden lehetőséget kihasznál a versenyzésre.

Jóna István

Danicser Anita egyik gyakorlata közben. A dobogó ugyan lejtett, de megküzdött ezzel a nehézséggel is Fotó: ZTE SK

Július utolsó szombatján a BioTechUSA Beach Body – Lupa Kupa Szabadidős Súlyemelő Versenyen vett részt például, amit a Mindenki Súlyt Emel mozgalom szervezett, a sportág népszerűsítése érdekében. Anita a budapesti Masters Eb után úgy gondolta, felméri, hol tart jelenleg. Az elmúlt évben Siófokra esett a választása, ahol kicsit jobb erőben és egyéni csúcsokkal, 121 kg összteljesítménnyel az első helyen zárt. A mostani, Budakalászon megrendezett versenyen +87 kg-ban indulva pár kilogrammal elmaradt a legjobbjától, de így is a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel 117 kg-mal (53 kg szakítás, 64 kg lökés). A verseny főigazgatója Nagy Ákos, egykori válogatott, világbajnok és Erős Ember volt.

Danicser Anita egyik gyakorlata közben. A dobogó ugyan lejtett, de megküzdött ezzel a nehézséggel is Fotó: ZTE SK

– Nem vagyok elégedetlen, hisz folyamatos fizikai munka mellett versenyzem és ezen a nyáron nem is nagyon pihentem még – mondta Danicser Anita, aki Budakalászon megismételte a Masters Eb-n mutatott teljesítményét. – Nagy kihívás volt emelni, hiszen a szabadban, homokos helyen voltunk és az egyenetlen talajon a dobogó is egy picit lejtett. Végig az volt az ember érzése: menni kell a súly után, hogy meg tudjam fogni. Ráadásul a verseny első részében a tűző nap, majd pedig egy futó zápor akadályozta a zökkenőmentes versenyzést, teremsportágról lévén szó ezekhez sem lehettünk eddig hozzászokva. De a nehézségeket leküzdöttük, és a viadal igazi élmény volt, hiszen ilyen körülmények között még sohasem emeltem.

Danicser Anita elmondta, hogy azért is otthonosan érezte megát a viadalon, mert több, a Masters versenyen is indult súlyemelővel találkozott, ez színesebbé tette a küzdelmet. A ZTE SK versenyzője mellett Nagykanizsáról Fürdős Gergő is versenyzett a 81 kg-os mezőnyben, ahol 92 kg-ot szakított és 120 kg-ot lökött, 212 kg összteljesítménnyel a 3. helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában