Első alkalommal

2018.06.14. 10:30

Várják a csapatokat a parasztolimpiára Alsórajkon

Első alkalommal rendeznek parasztolimpiát a faluban. A sportos-és elméleti feladatokkal tarkított megmérettetésre nem csak a helyi lakosokat várják.

Szabó Zsófia

Július 7-én a rendezvénynek helyt adó focipályát nem labdazsonglőr focisták veszik birtokba. Hanem olyan rátermett, ügyeskezű emberek, akik, sok más mellett, kukoricamorzsolásban, csizmahajításban vagy bálahordásban jeleskednek. A parasztolimpia résztvevőire korántsem könnyű kihívások várnak. Marton Nóra, a rendezvényt szervező Kisfaludi Strobl Zsigmond Kulturális és Hagyományőrző Egyesület elnöke elmondta: nem csak fizikai erőnlétükről, szellemi rátermettségükről is számot kell adniuk a versenyzőknek.

-A felnőttek mezőnyébe hatfős csapatok jelentkezését várjuk – jelezte. – Nem csak alsórajkiak versenyezhetnek: más településeken élő baráti társaságokat is szívesen látunk. Gyerekeknek is szervezünk külön versenyt, amelyen helybéli apróságok vehetnek részt.

Marton Nóra hozzátette: a hagyományteremtő szándékkal megrendezendő program célja a közösségépítés. A résztvevőket finom ételekkel vendégelik meg, az első helyezett csapat pedig vándorkupát is kap. A parasztolimpiát este bál koronázza meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában