Beharangozó

2018.02.23. 19:41

A ZTE NKK szombat este Diósgyőrben folytatja a bajnokságot

A sportágon belül is nagy visszhangot kiváltó sikert, egyben bravúrt ért el a ZTE NKK női kosárlabdacsapata, amely szerdán legyőzte az éllovas Szekszárdot. Ám szombaton máris itt az újabb feladat: 18.15-től a DVTK-Miskolc vendége az egerszegi csapat.

Kerkai Attila

Fehér szerelésben a zetés Janeesa Jeffery tör kosárra a Szekszárd elleni bravúros győzelmet hozó meccsen Fotó: Pezzetta Umberto

Tizennégy mérkőzésen át veretlen volt a női kosárlabda NB I A-csoportban a Szekszárd együttese, ám szerdán megszakadt a széria. A ZTE NKK 68-57-re legyőzte a tavalyi bajnoki ezüstérmest és fogadhatta a gratulációkat.

- A szokottnál természetesen több gratulációt kaptunk, ami nagyon jólesett és köszönjük – mondta Gáspár Dávid, a ZTE NKK vezetőedzője, amikor az újabb mérkőzésük előtt még a szerdai sikerről kérdeztük. – Azt mondtam a lányoknak, hogy éljük meg a pillanatot, ünnepeljünk, hiszen kiváló együttest vertünk, de a bajnokság folytatódik. Igyekezzünk két lábbal a földön járni, mert szombaton már egy újabb mérkőzés következik.

Fehér szerelésben a zetés Janeesa Jeffery tör kosárra a Szekszárd elleni bravúros győzelmet hozó meccsen Fotó: Pezzetta Umberto

Méghozzá a 4-6. helyért zajló versenyfutásban egy közvetlen riválishoz utazik a ZTE NKK. A DVTK most egy győzelemmel kevesebbel áll az egerszegiek mögött, erős kerete van, de a zalaiak egy bravúr élményével a hátuk mögött utaznak hozzá.

- Azt mondom, hogy összejöhet újra a bravúr, de sok múlik azon, hogy a két mérkőzés közötti időszakot mennyire tudtuk kihasználni, ám ez csak a találkozón dől el – mondta a szakvezető. – Eleve csak két nap állt rendelkezésre, hogy felkészüljünk az ellenfélből, ráadásul nem tudtunk a megszokott környezetben edzeni a sportcsarnok foglaltsága miatt. Az is számít majd, mennyire tudta kipihenni a társaság a Szekszárd elleni mérkőzést. Miskolcon egy nagyon erős kerettel rendelkező csapat lesz a vendéglátónk, kőkemény meccsre számítok. Ám bízom benne, ahogy a Szekszárd ellen is, hogy végig lesz esélyünk a bravúr kiharcolására, s akkor össze is jöhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában