Frissen Zalából

2021.11.04. 10:00

Határon túli költők verseit szavalták el – Különdíjakat is osztottak a keszthelyi versenyen

Idén immár 26. alkalommal rendezték meg a „Szép magyar beszédért” alapítványi szavalóversenyt, ahol a határon túl élő és élt költők műveit népszerűsítették a diákok. Az ünnepélyes rendezvénynek a Fejér György Városi Könyvtár adott otthont.

Smidhoffer Eszter

Büszke díjazottak a jutalmul kapott könyvekkel

Fotó: könyvtár

Kezdetben csak a helyi, majd a Keszthely vonzáskörzetébe tartozó általános iskolák, tíz évvel ezelőtt pedig a középiskolák is bekapcsolódtak a szavalóversenybe.

A szép szavaláson kívül a szervezők azt is célul tűzték ki, hogy az anyanyelvet tanítók jobban tájékozódjanak a határon túli magyar irodalomról, különös tekintettel a ’90-es évekre.

Több korosztály is megmérette magát a szavalóversenyen. Első és második osztályos kategóriában holtversenyben első helyezett lett Besenczi Hella és Lancz Dorka (Csány-Szendrey Általános Iskola Belvárosi Tagiskola).

Büszke díjazottak a jutalmul kapott könyvekkel
Fotó: könyvtár

A harmadik és negyedik osztályban Horváth Boróka (Csány-Szendrey Ált. Isk.) lett aranyérmes.

Az ötödik és hatodik osztályosok közül első lett Pintér Kata (Család Általános Iskola). Ebben a korosztályban különdíjas lett Bujtor Csaba (Laky Demeter Premontrei Ált. Isk.).

A hetedik és nyolcadik osztályból Hársfa Rebeka (Csány-Szendrey Ált. Isk.) lett az első. Különdíjban részesült Gaál Janka (Csány-Szendrey Ált. Isk.)

A kilenc és tizedik osztályból is szép eredmények születtek. Első helyen végzett Kiss Brúnó (ZSZC Asbóth S. Szakiskola) és Kurusta Sára (Vajda János Gimnázium). Különdíjat pedig Dencsi Blanka (Vajda János Gimnázium) vehetett át.

Mint a szervezőktől megtudtuk: az elmúlt 25 év alatt több, mint 1300 diák vett részt a versenyeken és több mint 350 tanuló ért el helyezést, amiért értékes könyvet kapott ajándékba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában