Frissen Zalából

2021.09.28. 16:00

Az Örök tél lesz a zalaegerszegi pszichofilmklub következő témája

Jó néhány éve segíti a megyeszékhelyi pszichofilmklub a mozirajongókat abban, hogy közös beszélgetéssel, együtt dolgozzák fel film­élményeiket.

Arany Horváth Zsuzsa

Csányi Sándor a filmben

Forrás: Keresztury VMK

A következő rendhagyó alkalomra (filmvetítés és közönségtalálkozó egyben) október 12-én, kedden 17.30-kor kerül sor a Keresztury VMK-ban, ekkor az Örök tél című történelmi dráma lesz terítéken. A közönségtalálkozón a film rendezőjével, a Balázs Béla-díjas Szász Attilával, valamint a film férfi főszereplőjével, Csányi Sándor Jászai Mari-díjas magyar színésszel, érdemes művésszel cserélhetnek eszmét az érdeklődők, a beszélgetést dr. Babrik Zsuzsanna pszichiáter vezeti.

Csányi Sándor a filmben
Fotó: Keresztury VMK

Az Örök tél története 1944 decemberében kezdődik, amikor szovjet katonák egy dél-dunántúli sváb faluból elhurcolják a munkaképes nőket három hét kukoricatörésre. Irén (Gera Marina), aki férjét várja haza a frontról, abban a tudatban válik el kislányától és szüleitől, hogy hamarosan újra találkoznak. Ám a megszállók szovjet munkatáborba szállítják a nőket, ahol embertelen körülmények között a helyi szénbányában végeznek kényszermunkát. Irén itt találkozik Rajmunddal (Csányi Sándor), aki megtanítja neki, hogy lehet a poklot túlélni. Beteljesülhet-e a lágerben született szerelem, ha mindkettejüket család várja otthon? Hazajutnak-e valaha? Milyen áron lehet túlélni? Ezeket a kérdéseket feszegeti az Örök tél című film, ami a málenkij robot némaságra ítélt áldozatai­nak szeretne emléket állítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában