Frissen Zalából

2021.07.29. 17:00

Heinrich Róbert már gyerekként megismerte a színházat

Pécsi gyerekként a kultúrával, a színházzal (és ott volt még a balett is) már korán megismerkedett Heinrich Róbert, a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabdacsapatának edzője.

Kerkai Attila

20210417 ztekk-ose lions oroszlány férfi rájátszás heinrich róbert ztekk edző zalaegerszeg pezzetta umberto pu zalai hírlap

Ma is magyar válogatottsági rekorder. Összesen 175 alkalommal öltötte magára a címeres mezt – nem hivatalos mérkőzésekkel ez a szám igazából 257 –, a Budapesti Honvéddal tízszeres magyar bajnok egykori kosárlabdázó ma is emlékszik első találkozására a színházzal.

– Kapcsolatom a színházzal gyerekkoromra nyúlik vissza – említette az év kosárlabdázójának négyszer megválasztott sportember. – Szüleimmel havonta egyszer mindig eljutottunk a pécsi színházba, persze gyerekként még nem mindig érti az ember pontosan, ami a színpadon történik. Ám maradandó élményt adott. Amikor elkerültem a családi tűzhely mellől, Budapesten is megmaradt ez a kapcsolatom. Aztán a Margitszigeti Szabadtéri Színpad látogatása mindig sokkal közvetlenebb élményt jelentett, mint mondjuk egy nagy színház előadásáé.

Heinrich Róbert szerint egy edzőnek sokszor félig rendezőnek is
kell lennie. Fotó: Katona Tibor

Heinrich Róbert elmondta: amikor Zalaegerszegre került, bérlettulajdonossá vált, a Kvártélyház pedig – mondjuk így – egyfajta nosztalgiát ébresztett benne. A margitszigeti esték emlékére...

– Tényleg csak azt tudom javasolni a szülőknek: vigyék el gyermekeiket színházba, hogy lássák ők is, milyen élmény egy-egy előadás, és hogy milyen munka van benne. A Kvártélyházat ezért is szeretem. Családias közeget teremt, mintha a néző részese volna az előadásnak – említette még.

Edzőként pedig némi párhuzamot lát a rendezői munkával. Készülni kell, megkomponálni az élményt, hogy a közönség a végén érezze: értük volt minden!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában