Frissen Zalából

2021.06.12. 15:00

Ilyennek látják Zalaegerszeget

A megyeszékhely emblematikus épületei, jellegzetes utcaképei köszönnek vissza azokon a színes alkotásokon, amelyekből pénteken nyílt kiállítás a Keresztury művelődési központban.

Arany Gábor

Félszáz rajzot állítottak ki. A kép előterében Hoffmann Brigitta (Eötvös- iskola, 3. b) rajza látható a zsinagógáról Fotó: A szerző

A Helyi identitás és kohézió erősítésének megteremtése Zalaegerszegen című projektben meghirdetett Az én Zalaegerszegem rajzversenyre általános iskolás alsó tagozatos gyerekektől vártak műveket arról, miként látják ők a lakóhelyüket. A felhívásra hat intézményből 86 alkotást küldtek be, és a zsűri értékelése alapján a két korcsoportban (1–2. és 3–4. osztály) oklevéllel, ajándékkal díjazták az első három helyezetteket.

Félszáz rajzot állítottak ki. A kép előterében Hoffmann Brigitta (Eötvös- iskola, 3. b) rajza látható a zsinagógáról Fotó: A szerző

Az elismeréseket Flaisz Gergő, a Keresztury VMK igazgatója és a kiállítást megnyitó dr. Vadvári Tibor alpolgármester adta át. A beérkezett pályaművekből félszáz rajzot a Gönczi Ferenc Galériában lehet megtekinteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában