Kovács Károly városépítő program

2024.04.22. 19:00

Kettéágazik a zalaegerszegi Kikelet utca nyugati vége

Kiszélesítik a Kikelet utcát, a Jánka-hegy felőli végén pedig új nyomvonalat építenek ki, ezzel elkülönítik a forgalmi irányokat.

Arany Gábor

Kiszélesítik a Kikelet utcát, és új nyomvonalon építik ki a Jánkáról levezető, egyirányú szakaszt

Fotó: Arany Gábor

A beruházásról hétfőn a helyszínen tartottak tájékoztatót. Hasonló összetett fejlesztés mostanában nem volt a térségben, fogalmazott Balaicz Zoltán polgármester a munkálatok kapcsán. A Kikelet utca kiszélesítése mellett vízi közműveket cseréltek, a mostani egyirányúsítás pedig biztonságossá teszi a közlekedést, emelte ki.
A megnövekedett forgalom miatt már korábban is át kellett építeni több ponton a jánkai utakat, csomópontokat, idézte fel Galbavy Zoltán, a térség önkormányzati képviselője. A Bartók Béla és a Jánkahegyi utcát összekötő Kikelet utca átépítésének elképzelése már húsz évvel ezelőtt megszületett, a tervek 2021-ben készültek el, de csak most sikerült előteremteni rá a fedezetet. A domboldalba mélyített rézsűben 84 méter hosszban új nyomvonal épül – mellette lépcsős járdával, közvilágítással –, így a két forgalmi irány elkülönül. Új lesz a csapadékcsatorna is a Kovács Károly városépítő programban finanszírozott, várhatóan szeptemberre befejeződő, bruttó 122,5 millió forintos beruházás eredményeként.

Galbavy Zoltán és Balaicz Zoltán a tájékoztatón, a háttérben az új nyomvonal
Fotó: A szerző


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában