Az első alkalom március 14-én lesz

2024.03.06. 19:00

Imakilenced indul Coreth Mária Terézia boldoggá avatásáért Zalaegerszegen

Szentségimádási kilenced indul Zalaegerszegen Coreth Mária Terézia boldoggá avatásáért és egyúttal a feleségek, édesanyák családjukért végzett odaadó szolgálatáért, adta hírül a Szombathelyi Egyházmegye.

Varga Lívia

Az első alkalom március 14-én 17 órakor kezdődik a Szűz Mária Szeplőtelen Szíve templomban. A köztes alkalmak: minden hónap utolsó csütörtökén. Coreth Mária Terézia a 2003-ban boldoggá avatott s a szegények orvosaként ismert Batthyány-Strattmann László felesége volt, akiről Székely János szombathelyi megyés püspök közel százoldalas élet- és jellemrajzot írt Coreth Mária Terézia, az aranyszívű feleség címmel. Ahogy Székely János fogalmazott: Boldog Batthyány László nagymértékben feleségének köszönhette, hogy elindult az életszentség útján, az őszintén és mélyen vallásos asszony mindenben férje mellett állt, segített neki a műtétek közben, a kórházi adminisztrációban és támogatta a szegényeket. Házasságukból tizennégy gyermek született.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában