Zaol podcast

2024.02.06. 13:00

Zöldség- és gyümölcshősként sokat tesz a szemléletformálásért - vendégünk a zalakarosi Horváth Erika

A zalakarosi Horváth Erika, az orosztonyi napköziotthonos óvoda vezetője, zöldség- és gyümölcshős díjas hölgy volt a vendégünk.

Benedek Bálint

Horváth Erika, az orosztonyi napköziotthonos óvoda vezetője

Fotó: Szakony Attila

- A mai napig meggyőződésem és hiszem, hogy nemes szorgalomra és kitartó munkára ösztönözhetjük a családokat - mesélte.- Programunkban elkötelezettek vagyunk, alkotunk a nehézségek ellenére is. Magunkból merítünk energiát, és bízunk benne, példával szolgálunk nemcsak más óvodák, hanem a tágabb társadalom számára is. Folyamatosan dolgozunk, palántázunk, magot vetünk. Egy hónapja megkeresett az egyik volt konzulensem, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemről, hogy legyek segítségére az egyik hallgatónak, aki óvodakert és egészséges életmód témakörben ír szakdolgozatot. Ezek nagy dolgok, hiszen tudják, milyen értéket teremtő munkát végzünk. 

A zöldség- és gyümölcshős olyan személy, aki érdekes, inspiráló történetével hozzájárul a zöldség- és gyümölcsfogyasztás népszerűsítéséhez. Példamutató, motiváló tevékenységével igyekszik minél több embernek megmutatni, hogy a gyümölcs- és zöldségfogyasztás nélkülözhetetlen eleme a helyes, tudatos táplálkozásnak, és elengedhetetlen része az egészség megőrzésének, a jó fizikai állapotnak. Az orosztonyi óvodában hetente háromszor fogyasztanak a gyerekek zöldséget és gyümölcsöt. Horváth Erika folyamatosan azon munkálkodik, hogy a hátrányos helyzetű településen a gyerekek lehetőség szerint minél több zöldséghez és gyümölcshöz jussanak. 

- A küldetéstudatom mellett hivatalosan is általános és családügyi mediátor lettem, amire az okleveles viselkedéselemző végzettségem után büszke vagyok - folytatta. - Hasznos tanácsokkal is készülök, főleg családügyekben, kamaszproblémák kezelésében. A legnagyobb szívügyem azonban a készülő könyvem, a „KONYHA - KERTI terápia”. A nyáron elkészültek hozzá a fotók, valami csoda lett. Egy kicsit más szemszögből közelítem meg az ételeket és a kertet, egyfajta emlékidéző és terápiás célzattal. Imádok főzni, kertészkedni és alkotni. Amit sokan kétkedve fogadnak, hogy már több mint 2 éve sparhelten sütök és főzök mindent. Kenyeret otthon sütök, mint régen a parasztvilágban. Ezáltal kicsit átalakult az életünk, türelmesebbek lettünk, lelassultunk, átértékelődtünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában