Zaol podcast

2024.01.12. 10:35

Zenei kalandozások szaxofonnal – beszélgetés Fekete Melinda Zsófiával

Fekete Melinda Zsófia, a nagykanizsai Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI szaxofonművész-tanára mutatkozik be a Zaol-podcast műsorában.

Benedek Bálint

Fekete Melinda Zsófia volt a vendégünk

Fotó: Szakony Attila

Melinda néhány éve az Orff Ütőegyüttes művészeti vezetője, mellette a MeArMa Trió és az AMS trió tagja, tanít a Szombathelyi Művészeti Szakgimnáziumban, valamint a zalaegerszegi származású Dankos Attila orgonaművésszel közösen is van egy duója.

- Először furulyázni tanultam, de szerettem volna bekerülni a Nagykanizsai Ifjúsági Fúvószenekarba - mondta. - Ott azonban furulya szólam nincs, ezért hangszert váltottam és a szaxofonra esett a választásom. Innentől kezdve folyamatosan fejlődtem, és szerencsés vagyok, mert a zeneiskola mostani igazgatója, Baráth Adrien foglalkozott velem. Onnantól kezdve hozzám nőtt a hangszer és elmélyültem benne.

Fekete Melinda Zsófiával az újabbnál újabb kihívásokról, a zene szeretetéről, az Orff Ütőegyüttesben szerzett tapasztalatairól és persze a különféle formációkban betöltött szerepéről beszélgettünk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában