Zaol podcast

2023.12.20. 14:00

Tegyük el a nyugtát és csak ép csomagot vegyünk át a futártól

Szalay Balázs

dr. Gaiderné dr. Gáspár Éva ügyvéd, a Zala Megyei Békéltető Testület tagja

A nagy karácsonyi hajrában sokan kapkodva, figyelmetlenül szerzik be az ajándékokat, pedig a vásárlások során több mindent érdemes szemrevételezni. A fogyasztóvédelmi szakemberek azt javasolják, szánjunk elegendő időt arra, hogy fizetés közben leellenőrizzük a legfontosabb adatokat. Valóban a polcokon feltüntetett árat kérték-e a kasszánál, megkaptuk-e a nyugtát és rendben vannak-e a jótállási papírok. Az internetes vásárlások alkalmával szintén körültekintően viselkedjünk, az online térben ugyanis könnyebben pórul járhatunk. A webáruházak esetében érdemes tájékozódni a vállalkozás nevéről, székhelyéről, az általános szerződési feltételekről, a szállítási határidőről, de még a panaszkezelési módokról is.

Mit jelent a kötelező jótállás, milyen esetben élhetünk az elállási joggal, mikor kérjük a békéltető testület segítségét és miért bontsuk ki még a futár társaságában az otthonunkban átvett csomagot? Számos egyéb jó tanács mellett ezekre a kérdésekre is választ kapunk a Zaol-podcast friss beszélgetésében. Vendégünk dr. Gaiderné dr. Gáspár Éva ügyvéd, a Zala Vármegyei Békéltető Testület tagja. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában