Ünnepi műsorral köszöntötték az időseket

2023.11.11. 16:00

Türjén nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy segítsék ezt a korosztályt

Ünnepi műsorral, majd vacsorával köszöntötték Türje időseit a kultúrházban, amelynek színházterme megtelt erre az alkalomra: a remek hangulatú délutánon több mint 250-en vettek részt.

Péter B. Árpád

A helyi fiatalok műsora köszöntötte a település időseit

Fotó: Péter B. Árpád

Ez az őszi gála több évtizedes hagyomány Türjén, ahol 390 nyugdíjaskorú ember él, s a település egész évben hangsúlyt fektet arra, hogy őket segítse, bocsátotta előre Nagy Ferenc polgármester. Ennek elismeréseként két éve a Zala vármegyei önkormányzat idősbarát díjjal tüntette ki a falut, ahol négy szociális gondozó dolgozik, s ők a bevásárlástól a mosogatásig, favágásig mindenben a rászorulók rendelkezésére állnak.

A település első embere kiemelte: náluk aktív az idős korosztály, van két tánccsoport, színjátszó kör, énekegyüttes, illetve működik az „Ügyes kezek, makacs fejek”-csoport, s ezekben ma már a fiatalabbak is részt vállalnak, az önkormányzat pedig támogatja e közösségek tevékenységét.

Türje táncos csoportjai is felléptek az idősköszöntő kulturgálán
Fotó: Péter B. Árpád

Nagy Ferenc lapunk kérdésére elmondta azt is, idén 125 köbméter szociális tűzifát kapott a település, amit saját forrásból még 15 köbméterrel kiegészített. Az igény ennél jóval nagyobb, de a keddi testületi ülésen megpróbálnak rászorultsági alapon igazságos döntést hozni. E kontingensből nemcsak időseknek, hanem fiatalabb családoknak is jut tüzelő.

A pénteki gálán a helyi csoportok fellépése után Kállay Bori és Berkes János operettműsora szórakoztatta a résztvevőket, amit közös vacsora követett, amely alatt Simon László gondoskodott a jó hangulatról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában