Harmadik alkalommal

2023.11.13. 16:00

Perecsütő versenyt hirdettek Hármasmalomban

Harmadik alkalommal rendezi meg a Hármasmalmi Kultúregyesület a muravidéki településen azt a perecfesztivált, amely nemcsak gasztronómiai és kulturális élményt nyújt látogatói számára, hanem arra is hivatott, hogy ráirányítsa a figyelmet a legfinomabb és legszebb muravidéki perecek készítőire.

Gyuricza Ferenc

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

A szervezők ugyanis azt kérik a szlovén-magyar határ menti térségben élő háziasszonyoktól, hogy az otthonukban sütött kerek vagy nádas perecekkel nevezzenek arra a versenyre, amely során szakértő zsűri minősíti és díjazza a tradicionális népi gasztronómia ezen termékeit. A versenyre egy személy csak az egyik kategóriában nevezhet, minimum három perec leadásával. A minősítés során a zsűri a perecek küllemét, állagát, foszlósságát és ízét vizsgálja.  

A III. Muravidéki Perecfesztivált november 19-én, vasárnap 13 órai kezdettel tartják a hármasmalmi faluotthonban. A minősítésre szánt pereceket 13 és 14 óra között adhatják le a helyszínen a verseny iránt érdeklődők. 14 órakor kulturális műsor várja a rendezvény látogatóit, ezt követően tartják a verseny ünnepélyes eredményhirdetését, ami után a résztvevők meg is kóstolhatják az elkészült pereceket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában