Zaol podcast

2023.11.23. 07:00

Évente ellenőriztessük kéményeinket – így csökkenthetjük a fűtési szezon veszélyeit 1. rész

A tapasztalatok szerint a tökéletlen égés és a nem megfelelő tüzelőanyag használata okozza elsősorban a kéménytüzeket, amelyek kis odafigyeléssel megelőzhetőek lennének. A rendszeres karbantartás és a száraz fűtőanyag beszerzése a legfontosabb a tél beállta előtt, amennyiben szilárd anyagú tüzelési rendszert használunk. A gázkazánok esetében a tartós üzem előtt elengedhetetlen az égőtér és a hőcserélő tisztítása. A téli üzemmódra való átállást megelőzően mindenképpen ellenőriztessük fűtőberendezéseinket szakemberrel.

Szalay Balázs

Kósi Zsolt tűzoltó hadnagy, a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője

Fotó: Szalay Balázs

Hogy előzhetjük meg nagyon egyszerű odafigyeléssel a kéménytüzeket? Milyen módon tudjuk karbantartani a fűtőeszközeinket? Hogyan válasszunk füstjelző készüléket és szén-monoxid érzékelő berendezést otthonunkba? A Zaol-podcast adásában ezekre a kérdésekre hozunk válaszokat és azt is elmondjuk, miért ne töltsük alvás közben soha a mobilunkat.

A fűtési szezon veszélyeire egy riportsorozat segítségével hívjuk fel a figyelmet. Ennek első részében részletesen foglalkozunk a hazánkban beszerezhető érzékelő műszerek megbízhatóságával is. Vendégünk Kósi Zsolt tűzoltó hadnagy, a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában