Zaol podcast

2023.10.14. 11:00

Empátiára hangolódva - Szőlősi Mártával a nagykanizsai Vöröskereszt életéről és a segítő szándékról

A Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezetének vezetőjével, Szőlősi Mártával beszélgettünk a Zaol-podcast műsorában a Vöröskereszt hitvallásáról, a segítségnyújtásaik fokozatairól és arról, miképp lehet kellő empátiával fordulni az embertársaink felé.

Benedek Bálint

Szőlősi Márta, a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezetének vezetője

Fotó: Szakony Attila

Szó esett arról is, hogy november 25-én új útjára indítjuk azt a régi hagyományt, amelynek célja, hogy Nagykanizsán megszólítsák azokat a lokálpatriótákat, akik közös ügyüknek tekintik az elesettekről, a nehéz élethelyzetben élőkről való gondoskodást. 

- A Lámpások Éjszakája elnevezésű vöröskeresztes jótékonysági bál teljes bevétele olyan szolgáltatások bevezetését támogatja, amelyek még soha nem voltak elérhetőek az ellátottjaink számára - mondta a Zaol-podcastben Szőlősi Márta. - Átfogó programunkban a fedél nélkül élők számára művészetterápiás foglalkozásokat tervezünk, amelyek szakemberek vezetésével lehetőséget nyújtanak a résztvevőknek az alkotótevékenységben való kiteljesedésre.

Fotó: Szakony Attila

A gyermekes családoknak a drámapedagógia eszköztárával segítünk új irányt találni az életutak szövevényes útvesztőjében és a családi konfliktusok kezelésében. Házi gondozóinkat pedig olyan korszerű diagnosztikai eszközökkel felszerelt táskákkal látjuk el, amelyek napi használatával az orvoslátogatások közötti időben is nyomon követhetjük az otthonukban élő idősek törékeny egészségi állapotát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában