Zaol podcast

2023.10.23. 11:00

Csodálatos zalai tájakra csábítanak a zalaegerszegi egyesületek – őszi és téli túratippeket hozunk legfrissebb podcast beszélgetésünkben (2. rész)

Szalay Balázs

Dr. Borda László, az Egerszegi Bringaklub és Természetjáró Sportegyesület tagja.

Fotó: Fehér Márk

Nem telik el úgy hétvége, hogy ne szerveznének gyalogos, vagy biciklis kirándulást az Egerszegi Bringaklub és Természetjáró Sportegyesület tagjai. Ezekre az eseményekre bárki jelentkezhet, a klub túraszervezői szívesen látják az érdeklődőket. A rendszeres testedzés biztosítása mellett a zalai épített és természeti környezet megismerése, valamint a biztonságos túrázás elterjesztése szerepel a civil szervezet célkitűzései között. A programokon elsősorban Zalát, valamint a szomszédos vármegyéket igyekeznek bemutatni, de indítottak már utakat Ausztriába, Szlovéniába és Horvátországba is.

Folytatjuk a beszélgetést Dr. Borda Lászlóval, az egyesület egyik oszlopos tagjával. A Zaol-podcast legutóbbi adásában a nemrég zárult országos kéktúra ünnep kapcsán már végigjártuk a legszebb zalai tájakat és a mostani riport is tartogat számos kirándulási tippet.

A kéktúrázást népszerűsítő rendezvény 2020-ban debütált hagyományteremtő céllal, és azóta is töretlen sikernek örvend, évről évre egyre többen vesznek részt rajta: az idei létszám mintegy 20 százalékkal múlta felül a tavalyit. A szervező Magyar Természetjáró Szövetség az állami erdőgazdaságok, a nemzeti parkok és a természetjáró egyesületek szakmai segítségével így is szeretné felhívni a figyelmet nemzeti értékünkre, a Kéktúrára. A mai beszélgetésben mi szintén ezt tesszük, de további zalai túratippekkel is szolgálunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában