A Színharmóniák fogságában

2023.09.04. 13:00

Szerdán festménykiállítással nyílik a Hevesi-iskola galériája

A Színharmóniák fogságában címmel nyílik meg szeptember 6-án szerdán 14.15 és 18 órakor a nagykanizsai Hevesi-iskolában Csicskár Erzsébet festőművész jubileumi kiállítása.

Benedek Bálint

Fotó: ZH

- A tárlat képeinek alkotója Budapesten született, ma Magyaratádon, egy szép somogyi faluban él, és „hetvenkedik” - mondta elöljáróban Lengyák István galériavezető pedagógus. - Mondhatjuk úgy is, ezzel a kiállításával belépett a háromnegyed évszázados festők sorába. Gyermekkora óta rajzol. Elmélyültebben a Nagyatádi Művelődési Ház szakkörében, Rumi Attila művésztanár irányítása mellett kezdett foglalkozni a festészettel, grafikával. 2005-től a kaposvári Szabad-művészeti Társaság tagja. Legjobban a pasztell technikát kedveli, de újabban az akvarell is – talán gyorsasága miatt – közel került a szívéhez. Amerre jár, viszi magával rajztömbjét, s ami felkelti érdeklődését, arról azonnal vázlatot készít.

Fotó: ZH

Hozzátette: Csicskár Erzsébet művészete tisztán érthető, egyszerű festészet, de csak akkor, ha tiszta lélekkel közeledünk hozzá. Az ő ember és természet-központú képeinél a látogatónak nincs szüksége a látvány megértése felé kalauzoló segítségre, a festő szándékának megmagyarázására, mert szívünk anélkül is befogadja azokat. Alkotásainak lényeges eleme, hogy tevékeny szubjektumként mi is jelen lehetünk munkáiban, amikor alkotásain keresztül rácsodálkozunk, tovább gondoljuk a képei által tisztábbá, színesebbé, otthonosabbá formált környezetünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában