Zaol podcast

2023.09.18. 17:16

"Ez egy olyan misszió, mint Petőfi idejében" - beszélgetés Dányi Krisztián színművésszel, a Déryné Társulat tagjával (1. rész)

Király Erika

Vannak olyan színművészek, akik jobban jelen vannak a mindennapjainkban, mint ahogy azt gondolnánk. Elég, ha kölcsönadják a hangjukat pár külföldi sztárnak egy-egy sorozat erejéig, vagy olyan station voice, vagyis csatornahang válik belőlük, akiket a televíziót, vagy a rádiót bekapcsolva éveken át, minden nap hallunk. Mai vendégünk 1997-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd a kaposvári Csiky Gergely Színházhoz szerződött. Játszott a Vígszínházban, tagja volt a József Attila Színháznak, majd szabadúszó lett. 2020-tól azonban a Déryné Program színésze. A ZAOL Podcast adásának vendége Dányi Krisztián színművész, aki a Déryné Társulat tagjaként évek óta járja a vidéket, és a produkciókkal, melyekben szerepel, sokszor a legkisebb településekre is eljut. Nemrég a zalavári közönség is találkozhatott vele a János Vitézben. Beszélgetésünk első részét, - melyben többek között vidéki útjairól, meghatározó szerepeiről, valamint a közönségről mesél, - itt hallhatják. A folytatást megtalálják a későbbiekben felületeinken.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában